"Цікава знахідка після дощів. Дощовик. Такого великого вперше знайшов", – розповів Богдан Рокочий на своїй сторінці у Facebook.
За словами чоловіка, цей гриб їстівний і дуже смачний, як посмажений.
"Сусід зайшов в гості і каже, звідки я так багато сиру приніс. Не повірив, що то гриб порізаний. А потім так смакував, що ну і ну", – ділиться чоловік.
Довідково. Дощовик їстівний – гриб родини печерицевих. Інші назви – порхавка, моруха, діалектні назви – курявка, морюха, бздюха. Плодове тіло дощовика їстівного здатне виростати після дощу до 30 см за добу, тому побутує вислів: "Ростуть немов гриби".
Зустрічається на усіх материках окрім Антарктиди, у тому числі по Україні. Росте у листяних і хвойних лісах, степах, на луках.
Читайте також: "Їх дуже легко сплутати", – у МОЗ розповіли, як не отруїтись грибами