Читайте нас в соціальних мережах

На Тернопіллі виявлено понад дві сотні трудлових "нелегалів"

П'ятниця, 30 липня 2021 18:14
На Тернопільщині мало не щодня реєструють все нові і нові випадки незадекларованих працівників.

 

Так, зі слів  начальника Управління Держпраці у Тернопільській області Віталія Мариновського, фахівці Управління упродовж поточного тижня провели інспекційні рейди з виявлення працівників-нелегалів у суб’єктів підприємництва, які здійснюють господарську діяльність на території Тернопільської, Скалатської та Кременецької міських об’єднаних територіальних громад. 

В ході проведення рейдових виїздів, посадовці на місцях були розділені на кілька інспекційних груп та одночасно провели заходи державного контролю у місцевих роботодавців, які  віднесені до найбільш ризикових сфер з використання неформальної зайнятості, а саме: торгівлі, організації громадського харчування, виробництва, будівництва та на транспорті.

«За тиждень інспекційними рейдами було охоплено 36 роботодавців, у яких виявлено та задокументовано 87 неоформлених працівників, серед них: бармени та офіціанти – 19, продавці продовольчих та непродовольчих товарів – 25, робітники зі сфери транспорту, будівництва та переробної промисловості – 43.  Загалом, з початку інспекційної кампанії фахівцями Управління задокументовано факт використання роботодавцями Тернопільщини 210 працівників без оформлення трудових відносин», — інформує Віталій Мариновський.

Він також додав,що за використання нелегальної праці до суб’єктів підприємництва вживаються заходи відповідно до наданих повноважень, адже фактичний допуск працівника до роботи без належного оформлення з ним трудових відносин тягне за собою для роботодавця адміністративну, фінансову та кримінальну відповідальність.

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар