Читайте нас в соціальних мережах

Іспанія відкриває кордони для українців з тестом з 27 липня

Неділя, 25 липня 2021 19:00
Іспанія відкриває кордони для українців з тестом з 27 липня.

Іспанія додала Україну у перелік країн, громадянам яких дозволено в’їзд з тестом або вакцинацією!

Влада Іспанії додала Україну у перелік третіх країн, до громадян яких не застосовуються обмеження на в’їзд. Відповідний наказ INT/790/2021 опублікувало Міністерство внутрішніх справ Іспанії. Зміни набудуть чинності з 27 липня.

Умови в’їзду в Іспанію для українців з 27 липняЗ 27 липня дозволятимуться усі подорожі з України за умови надання для осіб віком від 12 років одного з таких документів:

  • сертифікат про вакцинацію (схвалені всі вакцини, що використовують в Україні)
  • негативний результат ПЛР-тесту за 72 години до в’їзду або негативний результат швидкого тесту за 48 годин до в’їзду
  • довідка про одужання

Окрім того, для усіх пасажирів (у тому числі для дітей), які прибувають до Іспанії повітряним або морським транспортом, у тому числі з метою транзиту до інших країн, має бути завчасно заповнений формуляр санітарного контролю (на порталі МОЗ Іспанії spth.gob.es або завантаживши мобільний додаток Spain Travel Health –SpTH– на телефон) та отриманий QR код для надання на вимогу представників компанії перевізника перед посадкою, а також служб санітарного контролю в пункті пропуску в порту або аеропорту по прибуттю до Іспанії.

Зазначені умови в’їзду застосовуються також до дітей віком від 12 років.

Які вакцини визнають в Іспанії?

Визнають вакцини, що схвалені Європейським агентством з лікарських засобів (EMA) або схвалені для екстреного застосування Всесвітньою Організацією Охорони Здоров’я (ВООЗ). На даний час такими вакцинами є Pfizer/Biontech, Moderna, Astra-Zeneca/Covieshield, Johnson & Johnson, Sinovac та Sinopharm. Після отримання останньої вакцини має минути понад 14 днів.

З 15 липня Рада ЄС внесла Україну до переліку країн яким рекомендовано поступово відкрити в’їзд до країн ЄС. Рішення має рекомендаційний характер і кожна країна ЄС може прислухатися до рекомендацій а може й залишити чинні обмеження. 

 

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ