Читайте нас в соціальних мережах

Слабкість і втрата свідомості: діти з Тернополя отруїлися в карпатському таборі

Понеділок, 19 липня 2021 12:30
Днями у дитячому таборі поблизу Яремче масово отруїлися діти. Серед них і жителі Тернопільської області.

Масштабне отруєння дітей сталося у таборі "Дитяча республіка Deluxe". Про тривожну ситуацію, як склалася, повідомив мешканець Тернополя Володимир (прізвище чоловіка редакції відоме), чиї діти теж отруїлися у даному таборі, пише 0352.ua.


Велика кількість діток відчули слабкість і почали непритомніти, довелося терміново звертатися по медичну допомогу.

З кожною хвилиною ситуація погіршувалася. Дітей, які злягали з отруєнням, ставало все більше. Наразі там працює поліція для з'ясування усіх обставин.

Напередодні у таборі не було електроенергії, тому є припущення, що харчі в холодильниках могли зіпсуватися. Ще невідомо, чим саме отруїлися діти. І чому зіпсовані харчі були допущенні для харчування.

Інформацію про це підтвердили в ГУ Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області. За даними служби,  до інфекційного відділення Яремчанської ЦРЛ станом на 14:00 год. 17.07.2021р. госпіталізовано 7 дітей віком до 16 років.

Попередній діагноз потерпілих – гострий гастроентерит. Стан –легкого та середнього ступеня важкості.

 Наразі фахівці проводятьть санітарно-епідеміологічне розслідування даного факту та здійснюють позаплановий захід державного нагляду (контролю) у сфері безпечності харчових продуктів з проведенням лабораторних досліджень (відібрано на мікробіологічне дослідження 6 проб готових страв, 1 проба питної води, 7 проб харчової сировини, 14 змивів на кишкову паличку та 21 змив на патфлору).

Заклад реєстрований в єдиному державному реєстрі операторів ринку харчових продуктів. Про результати буде повідомлено додатково.

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ