Читайте нас в соціальних мережах

Під головним лісівником Тернопільщини Олегом Яремком «захиталося крісло»?

П'ятниця, 16 липня 2021 17:46
Уряд просять перевірити діяльність Тернопільського обласного управління лісового та мисливського господарства. Про це зокрема йшлося сьогодні під час пленарного засідання ВРУ.

 

Так, нардеп Антон Поляков закликав вище керівництво держави провести аудит у Держлісагентстві й Тернопільському лісгоспі та відсторонити Олега Яремка з посади.

«Висадка мільярда дерев – гарна ініціатива Президента, але чи варто займатись озелененням країни, поки не знищені чорні лісоруби? Один із них зараз очолює тернопільське лісове господарство – це Олег Яремко, більш відомий у народі як «Палич – 5 євро з куба». Він має дуже гарний послужний список: незаконна вирубка лісів, вимагання мільйонних хабарів за відвантаження лісу та оформлення документів на деревину нижчого сорту. Це й організація пожеж для того, щоб приховати всі свої оборудки. Усе це вражає, але пан Яремко продовжує працювати», – зазначив народний обранець.

Антон Поляков повідомив також, що зараз у місцевому ДБР та Тернопільській обласній прокуратурі зареєстровано вже вісім кримінальних проваджень щодо головного лісника Тернопільщини.

«Я звертаюся до Президента України Володимира Зеленського та прошу його навести лад. Звертаюся до Прем’єр-міністра Дениса Шмигаля: проведіть аудит у Держлісагентстві, адже відомо, що риба гниє з голови. Також звертаюся до Уряду: будь ласка, проведіть перевірку Тернопільського обласного лісового господарства та відстороніть Олега Яремка від виконання обов’язків. Та звертаюся до пані Венедиктової: пан Яремко каже всім, що усе «порішав» із вами, щоб уникнути кримінальної відповідальності за свої злочини. Чи це правда?» – додав депутат.

Як повідомляє «Стопкор», керівника лісового господарства на Тернопільщині звинувачують у розтраті понад 720 тисяч гривень за півтора року. Як повідомив речник СБУ у Тернопільській області Петро Королюк, протягом 2017-2019 років лісгосп постачав деревину одному з підприємств у Закарпатській області. При цьому посадовці оплачували перевезення вантажів державними грошима. Для цього вони вносили недостовірні відомості до документів.

Справу наразі розслідує ДБР. Чиновнику загрожує позбавлення волі на строк від 7 до 12 років з позбавленням права займати певні посади чи займатися певною діяльністю строком до 3 років.

 

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ