Читайте нас в соціальних мережах

У тернопільський зоокуток закуплять птахів на 100 тис грн (відео)

Середа, 14 липня 2021 14:20
У зоокутку в парку «Топільче» з’являться 20 нових птахів.

Наразі в зоокутку ретельно готуються до прийому: почистили територію і ставки, а також змайстрували нові укриття для лебедів. Про це розповів завідувач гідропарку Юрій Бойко, пише «Т1». Він зазначив, що на це виділили 102 тисячі гривень. Придбають два чорних лебеді, два білих, дві казарки, дві мандаринки і чотири гуски калмагори.

Зоокуток змушені поповнити новою птицею, адже навесні, через спалах пташиного грипу, довелося знищити понад 20 особин. Тепер вже знають, що носіями недуги є дикі качки, ворони і навіть бездомні коти.  Тож  вже придумали як захистити птицю цьогоріч. Птахи будуть знаходитись на закритій території, яку накриють спеціальною сіткою. Озерце накриють аркою, щоб туди не мали доступу дикі птиці.

Загалом, у гідропарку сотні відвідувачів щодня. Зокрема і в зоокуток часто приходять батьки з дітьми. Тернополяни наголошують, це хороше місце для відпочинку сім’єю. А малюкам особливо цікаві тварини, тому люди хочуть аби це місце не занепало.

Ідей щодо поповнення фауни зоокутка у працівників парку багато. Та на їх реалізацію потрібен час, підкреслив Юрій Бойко. Хоча з фінансами проблем нема, проте купити таких екзотичних тварин не легко. Керівництво парку запевнило – старатимуться і далі поповнювати зоокуток  тваринами і птахами.

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ