Читайте нас в соціальних мережах

Останки трьох воїнів УПА розкопали на Тернопільщині (фото, відео)

Субота, 26 червня 2021 13:26
На Тернопільщині знайшли поховання та відкопали останки трьох воїнів УПА.

Про пошуково-ексгумаційні дослідження місць поховань меморіально-пошукового центру "Доля" загиблих воїнів Української повстанської армії у лісах поблизу села Великі Загайці Тернопільської області розповів Святослав Шеремета, директор Меморіально-пошуковий центр "Доля" про дослідження поховань воїнів УПА.

"Фахівці меморіально-пошукового центру "Доля" в рамках співпраці з українським інституом національної пам'яті та громадською організацією - Меморіал - Південна Волинь провели пошукові роботи у Великих Загайцях і було підтверджено факт існування поховання воїнів УПА - станом на сьогодні, зокрема локалізовано три останки воїнів упа. Одне захованення датоване 1945 роком, одне раніше, ми знаємо що тут відбувалися бої воїнів УПА та військ НКВД. Про це свідчать архівні дані та покази місцевих жителів", - розповів Святослав Шеремета. 

За словами пана Шеремети, перед дослідниками сьогодні стоїть завдання ще провести багато роботи, щоб розшукати ті поховання воїнів УПА, які є на території Західної України.

"До 80-річчя створення УПА, яке будемо відзначати у 2022 році ми розпочнемо масштабний проект з виявлення поховань воїнів УПА, їх ідентифікації та вшанування пам'яті тих, хто загинув за вільну та незалежну Україну", - відзначив науковець.

 

 

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ