Читайте нас в соціальних мережах

На Тернопіллі скажений кіт покусав господарів і здох

Четвер, 27 травня 2021 17:49
На Тернопільщині від покусів домашнього улюбленця постраждали двоє жінок. Згодом виявилося, що кіт мав сказ.

 

Так, інцидент мав місце минулого тижня в Кременецькому районі. Там 85-річна пенсіонерка та її 65-річна донька намагалися зловити свого кота, який поводився дивно та був агресивним. Та за це він покусав жінок і втік.

Пройшло ще три дні і кіт здох, а його тіло на експертизу доставили в Тернопільську регіональну державну лабораторію Держпродспоживслужби. Догадки жінок і спеціалістів ветеринарної медицини підтвердилися — у «вусатого» підтвердили сказ.

Потерпілим зробили щеплення протирабічною вакциною. Вони очікують ще на наступні.

Натомість сьогодні, 27 травня, відбулося чергове засідання Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Лановецькій міській раді. На порядку денному — відкриття неблагополучного пункту по сказу тварин у с. Малі Кусківці та затвердження плану заходів із ліквідації вогнища хвороби серед домашніх та диких тварин та території села.

Громадянам тим часом вкотре наголошують на необхідності здійснення певних дій при ураженні людини твариною. Так, при укусі, дряпанні або ослиненнi, нанесеним на вигляд здоровою твариною, потрібно:

  • Ретельно промити уражене місце великою кількістю розчину мила чи iншого миючого засобу.
  • Дезінфікувати рану антисептичним засобом на основі спирту чи йоду (перекис водню не допоможе).
  • Звернутися до найближчого медзакладу. Якщо є ймовірність. що тварина нездорова обов'язково варто зробити щеплення антирабічною вакциною. Зробити профілактичне щеплення, якщо ваша робота пов'язана з ризиком зараження.

Окрім цього власникам домашніх улюбленців (котів і собак) рекомендують регулярно вакцинувати від сказу своїх тварин — щеплення є безкоштовним.

Додати коментар