Читайте нас в соціальних мережах

Коли послугою стоматолога можна скористатися безоплатно, – пояснює Національна служба здоров'я 

Неділя, 09 травня 2021 18:45
У Програмі медичних гарантій на 2021 рік передбачена безоплатна стоматологічна допомога для дорослих у невідкладних випадках.

Про це повідомляє Національна служба здоров'я у "Фейсбуці".

"У Програмі медичних гарантій у цьому році надання стоматологічної медичної допомоги виокремили в окремий амбулаторний пакет. Він, як і в 2020 році, покриватиме тільки ургентну, тобто невідкладну, стоматологічну допомогу дорослим та дітям, а також планову стоматологічну допомогу дітям до 18 років. Крім ортодонтичних процедур та протезування. Ці послуги визначені Кабінетом Міністрів України як платні", – йдеться у дописі.

До переліку безоплатних стоматологічних послуг входить: первинний стоматологічний огляд пацієнта або пацієнтки; ургентна стоматологічної допомоги дітям та дорослим; планова стоматологічна допомоги дітям; інструментальні дослідження в рамках ургентної стоматологічної допомоги, а також планової стоматологічної допомоги дітям; організація та проведення обов’язкових медичних профілактичних оглядів учнів загальноосвітніх навчальних закладів, а також дітей до 6 років, відповідно до чинного законодавства; своєчасне знеболення на всіх етапах діагностики та лікування.

Отримати стоматологічну послугу пацієнт може за направленням лікаря, з яким укладена декларація, за направленням лікуючого лікаря, або звернувшись самостійно до стоматолога без направлення.

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ