Читайте нас в соціальних мережах

На Тернопіллі відсутні будь-які підстави для посилення карантину, – епідеміолог Володимир Паничев

П'ятниця, 07 травня 2021 18:16
На території Тернопільської області спостерігається зниження рівня захворюваності на COVID-19. Станом на 7 травня загальна завантаженість ліжок хворими на коронавірус не перевищує 30%.

 

Про це на сьогодні під засідання оперативного штабу розповів лікар-епідеміолог Володимир Паничев.

«Станом на ранок 7 травня ситуація щодо захворюваності на COVID-19 у регіоні відповідає раніше наданим прогнозам – відбувається зниження рівня захворюваності. Найнижчий рівень був зафіксований 4 травня і складав 74 хворих з підтверджених діагнозом COVID-19. За останні дні спостерігається незначне збільшення хворих, адже на період святкових днів зменшилося кількості тестувань та звернень громадян за медичною допомогою», – каже Володимир Паничев.

За його словами, зменшується в області і кількість людей, які хворіють на COVID-19.

«На сьогодні це – 6468 осіб, що вдвічі нижче, ніж у піковий період. Зменшується також відсоток зайнятості ліжок у медичних закладах: 29,77% - без підозри і 29,69% зайнятих ліжок з киснем. Станом на 7 травня загальна завантаженість ліжок не перевищує 30%», – відзначає лікар-епідеміолог.

Крім того, знижується і коефіцієнт виявлення нових випадків COVID-19.

«Зараз він складає 12,10% при встановленому коефіцієнті 20%. Тижневий показник захворюваності на грип та ГРВІ в області складає 14%, в той час як у піковий період він сягав 86%. Тенденція до зниження рівня захворюваності залишається стабільною», – наголошує Володимир Паничев та додає: маємо ситуацію, коли зараз відсутні будь-які підстави для посилення протиепідемічних заходів у місті та області.

Не перевищений і рівень захворюваності на грип та ГРВІ і критерії, визначені Постановою №230 Кабінету Міністрів України.

Втім, радіти поки рано — лікарі не виключають, що після Великодніх та травневих свят в області показних захворюваності на коронавірус може стрімко зрости.

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ