Читайте нас в соціальних мережах

Непрофесіоналізм правоохоронців: на Тернопільщині поліція не порушила справу щодо шістьох нападників на дім атовця (відео)

Четвер, 06 травня 2021 16:17
Днями, жителів Тернопільщини сколихнула новина про жахливий злочин, що трапився на Великдень у селі Глищава, Теребовлянського району.

2 травня, цього року, у селі Глищава, Теребовлянського району, що на Тернопільщині - шестеро молодиків напідпитку з села Іванівка увірвалися на подвір'я до 24-річного місцевого жителя, атошника, який проживав з матір'ю і стали вибивати вхідні двері та погрожувати розправою. 

24-річний чоловік викликав правоохоронців, а згодом взяв ніж та вийшов до компанії на вулицю. 

Внаслідок поранення, помер один із нападників - 24-річний чоловік. 

У поліції, зокрема працівники відділення №3 Теребовлі інкримінували злочин як - умисне вбивство при перевищенні меж необхідної оборони - стаття 118 ККУ - умисне вбивство при перевищенні меж необхідної оборони або у разі перевищення заходів, необхідних для затримання злочинця карається виправними роботами на строк до двох років або обмеженням волі на строк до трьох років, або позбавленням волі на строк до двох років.

Начальник обласного управління поліції Олександр Богомол у своєму відеозверненні відзначив, що спершу злочин кваліфікували за статтею 121 ККУ - умисне тяжке тілесне ушкодження, згодом злочин перекваліфіковано на статтю 118 ККУ - умисне вбивство за перевищення меж небхідної оборони.

"Після проведення огляду місця події, слідчими внесено до єдиного реєстру досудових розслідувань інформацію про вчинення злочину, передбаченого частиною першою статті 121 ККУ, особу, яка нанесла роковий удар ножем було затримано, - відзначив Олександр Богомол. - За результатами первинних слідчих дій, слідчими та прокурорами було прийнято рішення про зміну кваліфікації даного злочину - злочин перекваліфіковано на статтю 118 ККУ - умисне вбивство за перевищення меж небхідної оборони. Щодо підозрюваної особи прийнято рішення звільнити його з-під варти та звернуто клопотання до суду про обрання запобіжного заходу - домашнього арешту. Завдання слідчих, поліції та прокурорів - швидко, об'єктивно провести розслідування і дати кінцеве рішення справі". 

Детальніше у відео.

Та схоже кінцеве рішення у справі будуть давати не у Тернопільському обласному управлінні поліції, а ГСУ Нацполіції.

Сьогодні, 6 травня, на сторінці МВС України з'явилася інформація, що слідство у справі про напад п‘ятьох нетверезих молодиків на будинок ветерана АТО буде передано в ГСУ Нацполіції.

Про це заявив міністр внутрішніх справ, коментуючи інцидент, що стався на Тернопільщині, коли шестеро нетверезих молодиків намагалися увірватися в приватний будинок. А його господар, захищаючись, смертельно поранив одного з нападників.

«Вважаю передчасним та необґрунтовани пред’явлення підозри 24-річному ветерану АТО, який був вимушений застосувати холодну зброю для самозахисту після того, як до нього, до його домівки, прийшли п’ятеро нападників, один із яких пізніше загинув від отриманих поранень, - зазначив Арсен Аваков. - Життя людини безцінне, і ніхто немає права зазіхати на нього».

Додамо, що ні офіційному сайті НП у Тернопільській області, ні у сторінках у ФБ, не йде мова чи то про напад, чи про вторгнення на територію домоволодіння атовця шести осіб, є інформація виключно про 24-річного чоловіка, якого підозрюють в умисному вбивстві, натомість ні справи, ні навіть натяку на напад на його будинок групи з шести осіб - немає. 

Ми звернулися за коментарем в управління національної поліції Тернопільської області, щоб зрозуміти, чи була порушена справа за фактом нападу групи з шести осіб на дім атовця, на що нам повідомили, що дану подію не коментують, адже справа передана в ГСУ Нацполіції.

Натомість, Теребовлянською окружною прокуратурою учора розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 162 КК України (порушення недоторканості житла поєднане з насильством ). Ведеться розслідування.

Відтак, в коментарях до посту МВС України щодо передачі справи, користувачі підтримують 24-річного атовця з Тернопільщини.

Сергій Стерненко

Ого, а що буде з поліціянтами, які дали підозру, з прокурорами?)

Станіслав Герасименко

І це - не що інше, як черговий піар і збирання політичних девідентів!

А що, місцевий слідчий разом з наглядаючим прокурором не спроможні розібратись в змісті ст. 36 КК України? То хто їх тримає на цих посадах і за які гроші вони покупляли свої дипломи?

Зеновій Мартинюк

Противно читати, а ще противніше коментувати тупість і безграмотність слідчих і прокурорів, які відкривали кримінальне провадження, а потім виносили незаконну підозру людині, яка мала всі законніпідстави захищатисебе, маму і своєжитло від конкретних бандитів. Просто позорище. За 22 роки роботи в слідстві і 21 рік в адвокатурі я не зустрічався з такою тупістю правоохоронців, а тим більше напад вчинено на учасника АТО.

Pavlo Haidys

Тільки в україні ти захищаючи себе і рідних можеш стати нападником. Це просто піздєц.

Sokol Vadym

Це зараз пан потужний міністр сказав, що місцеві дегенерати не взмозі без допомоги міністра прочитати один пункт із статті ККУ?

А як ви їх набираєте взагалі? Виключно з вадами розвитку? А атестацію як вони проходять, а місцеве керівництво?

Polk Motor

А хто підозрюваний у справі, до кого застосовують запобіжний захід - до нападників, які вижили, чи до жертви нападу, який оборонявся? 

МВС України

Constantin Zaliznyak

Добре, а нападникам висунуто підозри - незаконне проникнення до помешкання, зазіхання на життя, все це групою осіб за попереднью змовою? Ні? А чому?

Сергей Яремчук

Яке слiдство? Воно повинно було закiнчитись через 5 хвилин пiсля пояснень господаря дому.

Михайло Сокол

 МВС України

 там в тексті є фраза, про "...вимушений був застосувати холодну зброю..."

Холодна зброя - це ж підзаконне поняття?

Питання: чи була проведена відповідна експертиза на належність даного ножа до холодної зброї?

На фото, що опублікувала поліція Тернопільської області - ніж українського виробника, поширений серед учасників війни з росією, є у вільному продажу з висновком про те, що даний ніж не є холодною зброєю. Прокоментуйте будь ласка

 

Слідство у справі про напад п‘ятьох нетверезих молодиків на будинок ветерана АТО буде передано в ГСУ Нацполіції - Arsen ...

Опубліковано МВС України Четвер, 6 травня 2021 р.

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ