Читайте нас в соціальних мережах

Шість моїх знайомих закінчили життя самогубством, - Валерій Чоботар

Четвер, 06 травня 2021 21:00
На Ютуб-каналі відомої української журналістки Яніни Соколової вийшло інтерв'ю з Валерієм Чоботарем, відомим тернополянином, військовим добровольцем ветераном. Чоловік розповів про те, чому військові вчиняють самогубства і як цьому зарадити.

"Шість моїх знайомих, дехто із них друзі - закінчили життя  самогубством, - розповів Валерій Чоботар, відомий тернополянин, військовий доброволець, ветеран. - Більшість зробили це вдома, після того, як повернулися додому з фронту. І були такі люди, які на фронті завершили життя самогубством, і поховали їх як Героїв, і я не буду відкривати їхні імена і буду підтримувати цю неправду по одній простій причині - тому що це може вбити їхніх батьків і їхніх рідних. Якщо б до мене прийшли батьки, я б сказав, а в ефірі я це не скажу".

Валерій Чоботар зізнався, що сам пебебував у такій ситуації, коли йшли запеклі бої за Донецький аеропорт.

"Відчувши, що я також можу це зробити, а це сталося тоді, коли можна було прослуховувати хлопців, які потрапили під завали, я чув їхні розмови чув багато криків, я усвідомлював, що я нічого не можу змінити. Я знав за кілька місяців, що це відбудеться. Це були природні процеси, ми знали, що це за лінією розмежування і для мене цей стан безпорадності закарбувався назавжди (про аеропорт), - наголосив Валерій Чоботар. -  Я не святкую цю річницю, я не роздаю інтерв'ю в цей день. Це як святкувати річницю, коли два роки тому у мене на руках помер мій батько. Я вірю, що є дві речі, які можуть людину заставити піти з цього світу добровільно - удар по гідності і втрата сенсу життя. У більшості бійців, які це роблять - це втрата сенсу життя. І я впевнений, що цей хлопець, який вчинив самогубство, і це відео, що з'явилося в мережі, цей хлопець не мав там бути, не мав там перебувати зі зброєю". 

Детальніше у відео.

 

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ