Читайте нас в соціальних мережах

На Тернопільщині зросла середня зарплата: скільки отримують мешканці області

Вівторок, 04 травня 2021 10:20
У Тернопільській області зросла середня зарплата.

Так, згідно з останніми даними Головного управління статистики, у березні цього року середня номінальна заробітна плата штатного працівника підприємств, установ та організацій Тернопільщини становила 10 973 грн, що у 1,8 раза вище  рівня мінімальної заробітної плати (6000 грн).

У порівнянні з лютим 2021 року, розмір середньої зарплати на Тернопіллі збільшився на 6,7%, а за останні 12 місяців (відносно березня 2020) – на 26,9%.

В Україні середня зарплата у березні 2021 склала 13 612 грн. Найбільше отримують кияни – 20 132 грн, найменше мешканці Житомирської області – 10 675 грн. Тернопільщина знаходиться у кінці списку, посівши 20-те місце серед усіх областей.

Довідково. Спостереження охоплює усі регіони України, крім тимчасово окупованої території Автономної Республіки Крим, м. Севастополя та частини тимчасово окупованих територій у Донецькій та Луганській областях.

Середня заробітна плата – макроекономічний показник, що обчислюється як середнє арифметичне значення заробітних плат певної групи працівників (наприклад, по підприємству, по галузі, по регіону). Розраховується, виходячи із фонду оплати праці працівників (включаючи оплату праці сумісників), премій, надвишок, винагород за підсумками роботи за рік та одноразових заохочень.

серзпберезеньст

Додати коментар