Читайте нас в соціальних мережах

Мешканці Тернопільщини зможуть відпочити в Болгарії уже з 1 травня: умови для в'їзду

Неділя, 25 квітня 2021 17:28
Хороша новина для тернополян, які планували відпочити у сонячній Болгарії: із 1 травня іноземні туристи зможуть в'їхати до цієї країни.

 

Виконувач обов'язків міністра охорони здоров'я Болгарії Костадин Ангелов на брифінгу оголосив нові правила, за якими можна потрапити туди вже з наступного місяця.

"У зв'язку з початком туристичного сезону, починаючи з 1 травня дозволимо доступ на територію країни громадянам, які повинні мати при собі будь-який з трьох видів медичних документів", - повідомив він.

Зокрема, з 1 травня в'їзд до Болгарії буде можливий трьома способами:

  • з довідкою про проходження курсу вакцинації проти COVID-19,
  • при негативному ПЛР-тесті або певному виді тесту на антиген,
  • з довідкою про перенесене в останні 6 місяців захворювання.

Зі слів головного державного інспектора охорони здоров'я країни Ангела Кунчева, Болгарія намагалася зробити заходи подібними до тих, які є у сусідніх країн — Хорватії, Греції, Туреччини, і майже такими ж, які Єврокомісія, ймовірно, запровадить для всього ЄС наприкінці травня.

До слова, відкриття туристичного сезону в Туреччині відсунули на невизначений термін, зважаючи на припинення авіасполучення з Росією, що викликало закриття більшості турецьких готелів. Тим часом курортний Балі планують відкрити для туристів до кінця липня.

Додати коментар