Читайте нас в соціальних мережах

На Тернопільщині під час Великодніх свят діятимуть карантинні обмеження: які саме?

Четвер, 22 квітня 2021 21:00
Сьогодні, 22 квітня, у стінах Тернопільської ОДА відбулося засідання Ради Церков, під час якого обговорили проведення на території краю святкових богослужінь на Великдень.

Усі члени Ради Церков області  підтримали і схвалили комплекс обмежувальних заходів по запобіганню поширення коронавірусу в нашому краю.

— Одноголосно всі погодилися з думкою про те, що потрібно на усіх рівнях сприяти і дотримуватися карантинних заходів по забезпеченні порядку та унеможливлення поширення COVID- Зокрема було запропоновано запровадити масковий режим, дотримання соціальної дистанції, проведення святкових богослужінь на вулиці, з дотриманням відповідних вимог, а людям, які перебувають у «зоні ризику», мають хронічні хвороби, чи мають поважний вік, — створити усі умови для участі в онлайн-богослужіннях, — зауважив начальник управління з питань внутрішньої політики, релігій та національностей ТОДА Ігор Кульчицький.

Не менш важливим є і момент освячення великодніх кошиків, а також заходів у поминальні дні, які відбуваються одразу після Пасхи. Це небезпечний період, адже тут можливе скупчення людей, тож представники Ради Церков погодилися проводити з вірянами роз’яснювальну роботу аби уникнути чергових спалахів коронавірусної інфекції та всіляко сприятимуть впровадженню обмежувальних карантинних заходів.

— Ми просили, аби наповненість храмів була на 50% з дотриманням соціальної дистанції у 1,5 метра і щоб перевага надавалася саме онлайн-трансляціям богослужінь, — говорить головний державний санітарний лікар області Оксана Чайчук. — Настоятелів церков ми також просили мати в запасі маски для вірян, які з тих чи інших причин прийдуть до церкви без засобів індивідуального захисту. Ну а хворих наполегливо закликаємо не йти у свята до храму та не наражати інших на небезпеку.

Представники церков також переконані, що лише спільні зусилля у цих питаннях дадуть очікуваний результат.

Аби Великодні свята пройшли безпечно для всіх потрібно дотримуватися тих карантинних заходів, що діють в умовах пандемії по всій території країни. Позиція нашої церкви незмінна і ми закликаємо прихожан бути відповідальними, аби захворюваність на коронавірус після свят знову не зросла. Наша безпека — у наших руках, — наголосив архієпископ Тернопільський і Кременецький ПЦУ Нестор (Писак).

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ