Читайте нас в соціальних мережах

На Тернопільщині школярам можуть продовжити навчальний рік влітку

Середа, 21 квітня 2021 15:46
Через пандемію коронавірусу в Україні змістилося навчання в школах: десь продовжили канікули, десь не використали ще передбачені освітні години. Тож цілком ймовірно, що на Тернопіллі діти вчитимуться і в червні.

 

За словами начальника головного управління шкільної освіти Міністерства освіти та науки Юрія Кононенка, рішення про терміни завершення навчального року школи в Україні ухвалюватимуть самостійно, враховуючи необхідність 175 навчальних днів впродовж року, тож, навчальний рік може продовжуватися й влітку через карантин.

"Згідно з законом, навчальний рік в школах не повинен тривати довше 1 липня. Але в Україні склалася така традиція, всі чомусь думають, що навчальний рік має закінчитися 25 травня, а для випускних класів 30 травня. Насправді це не так. І з огляду на ситуацію, яка у нас була і зараз триває, все залежить від навчальних закладів. Ці 175 днів, обов'язкові для навчання, повинні бути використані навчальними закладами, і кожен з них, кожна школа сама вирішує це питання", — пояснив він в ефірі "Україна 24".

Тож, зазначив представник МОН, багатьом школам може довестися продовжити навчальний рік.

"У нас в основному все йде за планом, оскільки дистанційне навчання — це все-таки одна з форм навчання, це абсолютно нормально в теперішніх умовах. Але у нас є школи, особливо в західних регіонах України, де часто з'являлися надзвичайні ситуації та продовжувалися канікули. І можливо, саме там буде необхідність продовжити навчання в червні. Це може стосуватися й інших регіонів. Рішення про це є прерогативою школи, це вирішує керівництво", — розповів Юрій Кононенко.

Нагадаємо, 24 лютого Україна знову повернулася до адаптивного карантину з впровадженням чотирьох рівнів епідемічної небезпеки. Загалом дію обмежень продовжено до 30 червня.

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ