Читайте нас в соціальних мережах

У селі поблизу Тернополя впіймали та оштрафували палія (фото)

Вівторок, 20 квітня 2021 10:30
Мешканець с. Городище Тернопільської громади заплатить штраф за спалювання сухої рослинності.

Порушника виявили під час рейду інспектори муніципальної інспекції. На чоловіка склали адмінпротокол та передали його на розгляд до Державної екологічної інспекції.

"Розглянувши складені адміністративні матеріали, екологічна інспекція винесла постанову про притягнення громадянина до адміністративної відповідальності та сплати штрафу у розмірі 3060 грн. Громадянин визнав свою вину в повному обсязі", коментують в міській раді.

Нагадаємо, що 17 березня 2021 року набрав чинності новий Закон України про посилення відповідальності за спалювання сухої трави, поживних залишків, луків, пасовищ, ділянок із степовою, водно-болотною та іншою природною рослинністю, рослинності або її залишків та опалого листя на землях сільськогосподарського призначення, у смугах відводу автомобільних доріг і залізниць, у парках, інших зелених насадженнях та газонів у населених пунктах та поза їх межами, а саме були внесені зміни в ст. 77 та 77/1 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Тепер такі правопорушення тягнуть за собою накладення штрафу:

  • - на громадян від ста вісімдесяти до трьохсот шістдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 3060 грн до 6120 грн);
    - на посадових осіб − від дев’ятисот до однієї тисячі двохсот шістдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 15300 грн до 21420 грн).

photo 2021 03 30 21 25 15

Додати коментар