Читайте нас в соціальних мережах

Дезінфікувати храми та перейти на дистанційне навчання: у громаді на Тернопільщині посилюють карантин

П'ятниця, 16 квітня 2021 20:00
За тиждень в Теребовлянській територіальній громаді виявлено 82 нових випадки COVID-19.

Зафіксовано 3 летальних випадки, зокрема всі серед жителів м.Теребовля. На сьогодні діючими залишаються ще 167 вогнищ. На стаціонарне лікування з діагнозом коронавірус до Теребовлянської міської лікарні за тиждень потрапили 17 нових пацієнтів, 26 одужали. Зараз на стаціонарі перебувають 43 пацієнти, з них 1 особа знаходиться на апараті ШВЛ. Загалом для ковідних пацієнтів в лікарні розгорнуто 70 ліжок з подачею кисню. Кожного дня на потреби хворих йде до 25 балонів кисню.

Проте, незважаючи на невелику тенденцію до зниження захворювання, ситуація все ще залишається складною. Відтак, щоб найближчим часом громада не перетнула лінію червоної зони, місцева комісія з питань техногенно – екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій виконавчого комітету Теребовлянської міської ради, яка засідала сьогодні, 16 квітня 2021 року, вирішила залишити без змін усі прийняті раніше рішення щодо додаткових обмежувальних заходів.

У громаді заборонено - приймання відвідувачів в закладах розважальної діяльності, у спортивних залах, фітнес-центрах, дитячих кімнатах, проведення всіх масових (розважальних, спортивних, соціальних, рекламних та інших заходів), діяльність закладів громадського харчування (ресторанів, кафе, барів тощо) з організацією дозвілля, у тому числі проведення святкових заходів, банкетів, майстер-класів, публічних подій тощо, в яких не забезпечено можливість обмежити кількість присутніх у залі до 20 осіб з розрахунку одна особа на 5 м2 приміщення.

В загальноосвітніх навчальних закладах відділу освіти Теребовлянської міської ради для учнів 5-11 класів вводиться дистанційна форма навчання, учні молодших класів (1-4) навчаються у звичайному режимі. Дошкільні навчальні заклади теж працюють у звичайному режимі.

Серед іншого на засіданні комісії прийнято рішення закупити деззасоби для оброблення храмів напередодні та після святкування Вербної неділі й Великодня.

Також вкотре наголошуємо, що рішення місцевої комісії з питань ТЕБ та НС виконавчого комітету Теребовлянської міської ради приймаються на основі рішень регіональної комісії з питань техногенно – екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій при Тернопільській облдержадміністрації та на виконання вимог постанови Кабінету Міністрів України від 9 грудня 2020 року №1236.

Довідково. У Теребовлянській ТГ лабораторно підтверджено 1679 випадків захворювання (з 10 по 16 квітня 2021 року виявлено 82 нових випадки COVID-19), з них з початку року – 807. Одужало 1479 осіб. Діючих вогнищ на сьогодні – 167. Із лабораторно підтверджених випадків: дорослі – 1523, діти – 156, медики – 83, освітяни – 168. Кількість летальних випадків – 33, з них за поточний рік – 13. Летальність складає 2,0% (в області – 1,5%).

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ