Читайте нас в соціальних мережах

У Тернопільській МТГ посилюють карантинні обмеження: нововведення торкнуться церкви, торгових центрів, навчальних закладів (деталі)

Середа, 07 квітня 2021 17:40
Сьогодні, 7 квітня, в режимі онлайн відбулося чергове засідання Штабу з ліквідації наслідків медико-біологічної надзвичайної ситуації природного характеру на території Тернопільської міської територіальної громади.

 

Відтак зважаючи на складну епідемічну ситуацію в ТМТГ з приводу захворюваності на коронавірусну хворобу COVID-19, було прийнято ряд рішень щодо посилення карантинних обмежень.

Так, керівникам закладів загальної середньої освіти дано вказівку продовжити навчання учнів 5-11 класів з використанням технологій дистанційного навчання, а учнів 1-4 класів у звичному режимі (офлайн). Своєю чергою, очільникам закладів позашкільної, професійної (професійно-технічної) освіти забезпечити роботу закладів, організацію освітнього процесу у режимі дистанційного навчання (онлайн). Крім того, керівникам закладів професійної (професійно-технічної) освіти, Галицького коледжу ім. В. Чорновола, Тернопільського фахового коледжу ТНПУ ім. І. Пулюя з 12.04.2021 року дозволити проводити практичні заняття у майстернях, лабораторіях навчальних закладів групами до 15 учнів.

Багато нових запроваджень стосується роботи торгових та розважальних закладів. Так, повинаючи від завтра, 8 квітня, було вирішено наступне:

  • роботу в торгово-розважальних та торгових центрах, згідно переліку, що додається, проводити за умови спільного контролю на вході/виході закладу працівника центру з представником поліції чи Нацгвардії, забезпечивши проведення температурного скринінгу відвідувачів, контролю обліку відвідувачів (перебування в приміщенні не більше, ніж 1 відвідувач на 10 квадратних метри торгівельної площі), відповідне маркування для перебування в черзі з дотриманням дистанції між клієнтами не менше 1,5м, збільшення кількості працюючих  кас, а також дотримання інших санітарних і протиепідемічних заходів, згідно чинного законодавства;
  • заборонити роботу розважальних центрів, дитячих розважальних центрів та дитячих ігрових кімнат;
  • заборонити проведення всіх масових (розважальних, спортивних, соціальних, рекламних та інших) заходів (крім проведення офіційних спортивних заходів, включених до Єдиного календарного плану фізкультурно-оздоровчих та спортивних заходів України, та матчів командних ігрових видів спорту професійних спортивних клубів в закритих приміщеннях без глядачів та в обмеженій кількості глядачів (не більше 50 %) на відкритих спортивних спорудах за умови дотримання учасниками таких заходів відповідних санітарних і протиепідемічних заходів та здійснення обов’язкового щоденного контролю за станом здоров’я учасників).

На засіданні Штабу також було вирішено проводити усі Богослужіння,  інші релігійні обряди та заходи з використанням одноразового посуду,  на вулиці з Храмом поруч або в режимі онлайн за умов дотримання дистанції 1,5 метра між присутніми та інших санітарно-протиепідемічних заходів.

Тернопільському міському управлінню ГУ Держпродспоживслужби в Тернопільській області, відділу торгівлі, побуту та захисту прав споживачів, Тернопільському районному управлінню поліції ГУНП в Тернопільській області, управлінню патрульної поліції у Тернопільській області, управлінню муніципальної інспекції було дано доручення збільшити кількість працівників для роботи в торгово та торгово-розважальних центрах та запровадити посилені заходи контролю за дотриманням на території ТМТГ встановлених обмежувальних протиепідемічних заходів, що відповідають «помаранчевому» рівню епіднебезпеки, згідно з Постановою КМУ № 1236 від 09.12.2020 року та рішень Штабу.

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар