Читайте нас в соціальних мережах

У Тернополі посилюють карантин: оприлюднили головні рішення штабу (відео)

Субота, 03 квітня 2021 10:38
У Тернополі відбулося засідання штабу через значне збільшення хворих на коронавірус.

За словами міського голови Тернополя, сьогодні лікарні міста на 75 відсотків заповнені хворими на коронавірус.

"Є тенденція до збільшення кількості хворих у лікарнях, і люди, які попадають у медичні заклади дуже важкі, - тому ми посилюємо, а не послаблюємо карантин, це єдиний вихід як зупинити епідемію, - відзначив Сергій Надал, міський голова Тернополя. - Відтак, штаб прийняв рішення - ми змушені продовжити дистанційне навчання учнів старших класів у Тернополі з понеділка наступного тижня, а також студентів, які навчаються а ПТУ. Доручено на базі першої міської лікарні розгорнути повноцінний госпіталь для лікування хворих на коронавірус. Це означає, що частину відділень, які є у цій лікарні, буде тимчасово переведено в інші лікарні міста, для того, щоб першу міську повністю перепрофілювати під лікування хворих на коронавірус та збільшити на 60 ліжок". 

Така ж ситуація чекає і другу міську лікарню, де додатково планують збільшити до 60-ти ліжок, за рахунок переведення кардіологічного відділення в інші відділи, а той лікарні. 

"На жаль ми також змушені приймати обмеження по закладах громадського харчування, настає  тепла пора року, з квітня є можливість відкривати літні майданчики, тому ми рекомендуємо і зобов'язуємо усі заклади громадського харчування з понеділка 12 квітня перейти на режим роботи виключно літніх майданчиків, а також на виніс, - відзначив Сергій Надал. - Також прийнято рішення посилити роботу та перевірки у торгово-розважальних закладах міста, оскільки там найбільше скупчення людей. Дуже часто не дотримуються дистанції, розмежування входів-виходів. Тому на вихідні буде посилена робота правоохоронців по ТРЦ Тернополя". 

 

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ