Читайте нас в соціальних мережах

Нові карантинні обмеження у Тернополі: чи працюватимуть кафе та бари і як навчатимуться школярі

П'ятниця, 02 квітня 2021 15:25
У Тернополі ускладнюється епідемічна ситуація щодо захворюваності на COVID-19.

Зокрема у Тернопільській міській територіальній  громаді зареєстровано  15087  лабораторно підтверджених випадків COVID-19 методом ПЛР. Станом на 2 квітня (386-й день карантину) хворіє 2441 особа. Розгорнуто 431 ліжко для хворих на CОVID-19, в тому числі 66 ліжок для лікування дітей.

Про це повідомили під час засідання штабу з ліквідації наслідків медико-біологічної надзвичайної ситуації природного характеру на території Тернопільської міської територіальної громади, яке відбулося в онлайн-режимі.

За підсумками засідання штабу вирішили:

- в дводенний термін оформити усі дозвільні документи для забезпечення роботи літніх майданчиків з метою забезпечення обмежувальних заходів щодо роботи закладів громадського харчування у разі звернення таких суб’єктів господарювання;

-з 12.04.2021 року заборонити приймання відвідувачів суб’єктами господарювання, які провадять діяльність у сфері громадського харчування (барів, ресторанів, кафе тощо), крім діяльності з надання послуг громадського харчування на літніх майданчиках/терасах з відкритими, щонайменше з двох сторін, а також із здійсненням адресної доставки замовлень та замовлень на винос;

-торгівельне обслуговування населення (у тому числі в магазинах, що розміщені в ТРЦ) здійснювати за умови забезпечення перебування в приміщенні не більше, ніж 1 відвідувач на 10 квадратних метри торгівельної площі, відповідного маркування для перебування в черзі з дотриманням дистанції між клієнтами не менше 1,5м, а також з дотриманням інших санітарних і протиепідемічних заходів;

-продовжити навчання учнів 5-11 класів з використанням технологій дистанційного навчання, а учнів 1-4 класів у звичному режимі (офлайн). Позашкільні та професійно-технічні заклади освіти повинні забезпечити організацію освітнього процесу у режимі дистанційного навчання (онлайн).

Нагадаємо, що в закладах охорони здоров’я міста  знаходиться 324 хворих, з них 310 пацієнтів з підтвердженим випадком COVID-19, 11 пацієнтів  з підозрою на COVID-19, 3 з пневмоніями. На амбулаторному лікуванні знаходиться 2148 хворих з підтвердженим випадком COVID-19, на самоізоляції перебуває 1851 осіб, одужало 12446 осіб.

Всього по ТМТГ зареєстровано – 200 летальних випадків, 105 з них у 2020 р. За останню добу померли 5 осіб.

Вакциновано проти гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2 2862 особи. Зростає відсоток зайнятості ліжок, забезпечених киснем та кількість випадків з підтвердженим лабораторним обстеженням.

Читайте також: 

Госпіталь для надання медичної допомоги хворим на COVID-19 розгорнуть у Тернополі

У районах Тернопільщини збільшується кількість смертей від COVID-19

За добу коронавірус забрав життя 16-ти жителів Тернопілля

"Багато мають імунітет, але щеплення від коронавірусу рекомендують всім", – тернопільська лікарка про вакцинацію

 

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ