Читайте нас в соціальних мережах

Від сьогодні у Тернополі діють нові карантинні обмеження: перелік усіх заборон

Понеділок, 29 березня 2021 09:05
З 29 березня на території Тернопільської громади запроваджують нові карантинні обмеження.

Рішення посилити карантин ухвалили на засіданні міського оперативного штабу, враховуючи ріст захворюваності на COVID-19.

Заклади громадського харчування. Від сьогодні заборонена робота закладів громадського харчування (ресторанів, кафе, барів, закусочних, їдалень, кафетеріїв, буфетів тощо) після 22 та до 7 години. Розрахункові операції не можна проводити після 21-шої. Не стосується обмеження закладів, які здійснюють адресну доставку та працюють на винос.

Робота таксі. Перевезення пасажирів в таксі дозволили здійснювати в засобах індивідуального захисту та у кількості не більше трьох пасажирів або в межах однієї сім’ї з дітьми в легкових автомобілях.

Школи, училища, садки. З 29 березня учні 5-11 класів навчатимуть дистанційно, 1-4 класів – у звичному режимі. Також на дистанційне навчання переходять заклади позашкільної та професійної (професійно-технічної) освіти. Крім цього, в закладах освіти заборонили проведення масових заходів (освітніх, наукових, свят, вистав, тощо) за участю здобувачів освіти з більш ніж однієї групи (класу) та за присутності глядачів (відвідувачів).

Заклади дошкільної освіти будуть працювати, але з дотриманням протиепідемічних заходів.

Додаткові обмеження починають діяти з понеділка, 29 березня. Ознайомитися з рішенням міського оперативного штабу можна тут.

Нагадаємо, що зараз Тернопільщина перебуває у "помаранчевій" зоні. До "червоної" зони віднесені Житомирська, Закарпатська, Івано-Франківська, Київська, Чернівецька, Сумська, Одеська, Львівська, Миколаївська області та Київ. Загальнонаціональний локдаун можуть запровадити, якщо більшість областей будуть у "червоній" зоні.

Помаранчевий рівень, в якому зараз перебуває Тернопільська область, встановлюється після жовтого і свідчить про ускладнення епідемічної ситуації. Він сигналізує про небезпеку наближення до червоного рівня. На червоному рівні передбачається введення жорстких карантинних обмежень, які діяли під час січневого локдауну.

З переліком обмежень та заборон, що встановлені для "помаранчевого" рівня небезпеки, можна ознайомитися тут.

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ