Читайте нас в соціальних мережах

Медсестрі з Тернопілля, яка після COVID-19 отримала інвалідність, виплатять обіцяні державою кошти

Середа, 24 березня 2021 17:46
Писати закон легше, ніж його виконувати. У цьому на власному досвіді переконалась Галина Радловська — медсестра Монастириської районної лікарні, що на Тернопільщині, яка ще на початку пандемії захворіла на ковід, отримала ускладнення та інвалідність, а потім ще довго мусіла доводити, що трапилось це саме на роботі.

 

Про її історію весною минулого року дізналася вся країна. Тоді ще не було напрацьованого алгоритму дій щодо виплат медпрацівникам, які отримали подібні ускладнення в результаті того, що перехворіли на коронавірус. Та зараз ситуація змінилася, кожен випадок розслідують окремо і за його результатами призначають, або ж відмовляють у соціальній допомозі.

Розслідування даного випадку тривало доволі довго. Та воно завершене. Випадок захворювання медсестри з Монастирищини Галини Радловської визнаний таким, що пов’язаний з виробництвом і, за висновками експертів, є гострим професійним захворюванням, – розповідає у коментарі журналістам сайту «Тернополяни» начальник відділу з питань гігієни праці управління Держпраці в Тернопільській області Олег Бандура.

За його словами, наразі потерпілій повністю виплачені лікарняні, зараз вирішується питання по певних виплатах у зв’язку із стійкою втратою у потерпілої  працездатності, тобто отримання групи інвалідності.

Проблема полягає в тому, що потерпілій потрібно перекваліфікувати інвалідність, як таку, що отримана внаслідок перенесеної хвороби. Після цього їй будуть нараховані належні їй по закону кошти, — каже Олег Бандура.

Втім, невідомо чим би могла закінчитись дана історія, якби вона не набула розголосу. Та журналісти і потерпіла не дали цій справі «завмерти», відтак, пані Галина таки отримає обіцяні державою гроші.

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ