Читайте нас в соціальних мережах

Російська церква заступились за мешканця Тернопільщини, який розпалював міжрелігійну ворожнечу

Субота, 13 березня 2021 08:30
У РПЦ виправдовують чоловіка з Тернопільської області, на якого відкрили кримінальну справу щодо розпалювання міжконфесійної ворожнечі.

Тернополянин Микола Бодасюк потрапив під приціл СБУ за розпалювання релігійної ворожнечі у соцмережах.

Голова Синодального відділу РПЦ із взаємин Церкви з суспільством і ЗМІ Владімір Лєгойда в своєму Телеграм-каналі написав, що СБУ, нібито, притягають до кримінальної відповідальності безвинну людину, а наклепи на ПЦУ – особиста позиція Бодасюка, пише Духовний фронт України.

«Судячи з тих відомостей, що опубліковані про цю справу в ЗМІ, автор процитованих слів може постраждати ні за що», – написав Лєгойда.

Водночас він впевнений, що в Україні відбуваються гоніння на противників ПЦУ, яка, на його думку, до вподоби націоналістам: «… створюється враження, що таке кримінальне переслідування – не що інше, як спроба залякування людей, які не поділяють захоплення і ілюзій українських націоналістів і ряду українських політиків щодо ПЦУ».

Нагадаємо, СБУ інкримінує вірянину РПЦвУ Миколі Бодасюку «розпалювання релігійної ворожнечі». Крім того, Бодасюк користувався забороненою в Україні соцмережею «ВКонтактє»,  де писав, що ПЦУ «це брехня, що лопне, як мильна бульбашка», – повідомляє наближене до РПЦвУ проросійське видання klymenko-time.com. Там зазначили, що церква ПЦУ також допускає «образу почуттів віруючих» московських вірян, зокрема – закликаючи ігнорувати «споконвічні традиції православних свят» – пірнання в ополонку на Водохреща. 

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ