Читайте нас в соціальних мережах

Не вистачає медиків та грошей: у Тернополі готуються до різкого збільшення хворих на коронавірус (фото, відео)

Четвер, 11 березня 2021 12:28
Сьогодні, 11 березня, у Тернополі відбулося засідання штабу по боротьбі з коронавірусом. 

Участь у заході взяли - міський голова Тернополя Сергій Надал, тернопільський епідеміолог Володимир Паничев, головні лікарі медичних закладів міста, освітяни, комунальники, рятувальники та правоохоронці, а також працівники Держпродспоживслужби.

Під час засідання штабу, головний лікар першої міської лікарня Ярослав Чайківський доповів, що на сьогодні у закладі на лікування перебуває 73 хворих на коронавірус, а є обладнано - 135 ліжож для пацієнтів з ковідом. 

"Кількість хворих росте, і є проблема з молодшим медичним персоналом, зокрема медичні сестри, тому що медики також хворіють, а якщо збільшиться кількість хворих, то медики будуть працювати на межі можливостей, - наголосив Ярослав Чайківський. - Тому ми просимо допомогти лікарні з додатковим персоналом, це можуть бути волонтери, випускники медичних ВУЗів, студенти, що навчаються на останніх курсах". 

Головний лікар другої міської у Тернополі Ростислав Левчук наголосив, що у їхньому закладі є затримка два місяці з виплатами від НСЗУ - 300 відсотків премії медикам, що лікують, хворих на коронавірус. 

"Поки що ми знаходимо резерви в виплачуємо ці гроші самостійно, адже з НСЗУ є затримка два місяці, - наголосив Ростислав Левчук. - У нашій лікарні є розгорнуто 60 ліжок для хворих на коронавірус, з яких 45 зайняті. Засобами захисту, ліками, киснем лікарня забезпечена в достатній кількості". 

У третій міській лікарні на сьогодні є 125 ліжок для хворих на коронавірус, де лікується 78 пацієнтів.

"Управління охорони здоров'я буде планувати додаткові медичні ліжка у лікарнях Тернополя, але ми бачимо, що буде не брак приміщень і ліжок, а брак медичного персоналу, - наголосив Сергій Надал, міський голова Тернополя. - Тому сьогодні ми звертаємося до НСЗУ профінансувати роботу не тільки працівників лікарень, а й тих, хто погодиться працювати у лікарнях міста додатково на період пандемії, також ми звертаємося до медичних закладів громади щодо можливості залучити студентів та волонтерів у лікарні Тернополя на період збільшення кількості хворих на коронавірус". 

Також міський голова заявив, що школи і садочки поки що закривати на карантин не будуть.

"Хіба якщо будуть зафіксовані спалахи у школах та колективах у садочках, то будемо індивідуально приймати рішення по кожному закладу окремо, - підсумував Сергій Надал".  

 

Опубліковано Тернопільська міська рада Четвер, 11 березня 2021 р.
ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар