Читайте нас в соціальних мережах

Мер польського міста Замостя розірвав партнерські відносини з Тернополем через стадіон імені Шухевича

Середа, 10 березня 2021 19:17
Стадіон імені Романа Шухевича у Тернополі став поперек горла не тільки послу Ізраїлю в Україні, а й меру польського міста Замостя.

На власній сторінці у Фейсбук керівник польського міста Замостя Анджей Внук повідомив, що розриває партнерські стосунки з містом Тернопіль, через присвоєння стадіону імені Романа Шухевича. 

У дописі мер відзначив, що вимушений припинити співпрацю з Тернополем, адже Роман Шухевич відповідальний за звірячі вбивства польського населення 1943-1944 років.

"З жалем констатую той факт, що 5 березня, депутати Тернопільської міської ради назвали міський стадіон іменем Романа Шухевича, керівника УПА відповідального за звірячі вбивства польського населеня 1943-1944 років, - написав Анджей Внук у повідомленні. - Я поважаю право кожного народу на власне розуміння історії, але не можу переоцінити жорстокість війни і неповагу до жертв польської національності".

Крім того, Анджей Внук наголосви, що вони змушені припинити співпрацю з Тернополем та не виділять 68,7 тис євро на грантову програму співробітництва між двома містами.

"Я надіюсь, що наші українські партнери зрозуміють, що будь-яка ініціатива щодо прославлення військових злочинців має наслідки. Будь-яка така ініціатива має враховувати почуття сімей жертв і польського народу, - відзначив Анджей Внук". 

У коментарях до допису пана Анджея, поляки підтримують таке рішення.

Mar Est

Молодець президент. Така людина як п. Анджей Внук гідно займає найвищу посаду в Республіці через гідне патріотичне ставлення, шануючи пам ' ять 200 000 вбитих поляків дико українськими звірятами.

Maryna Wojnowa

Так-так, так. Від імені тернопільських поляків можу лише сказати, що мені дуже шкода, що немудра поведінка тернопільської влади сприяла розірванню співпраці між нашими містами.

Piotr Galecki

Подібним тоном про це рішення розповів ізраїльський посол.

74f58d0b c133f4be8d27210691e67a296ea1b5eb

Додамо, Тернополяни писали, що 5 березня Тернопільська міська рада прийняла рішення, щоб дати стадіону і місті назву імені Героя України, генерала УПА Романа Шухевича. 

Через декілька днів посол Ізраїлю в Україні засудив такі дії та вимагав негайно скасувати таке рішення ТМР. 

На ці слова відповів міський голова Тернополя Сергій Надал, відзначивши, що посла дезінформувала радянська історіографія. 

Також на захист Романа Шухевича став і голова Тернопільської обласної ради Михайло Головко. 

‼️ Tarnopol, Ternopil'S'Ka Oblast', Ukraine

Опубліковано Andrzej Wnuk Середа, 10 березня 2021 р.
ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ