Читайте нас в соціальних мережах

Тернополян попереджають про небезпечну олію на прилавках магазинів

Вівторок, 09 березня 2021 13:45
Небезпечні для людини речовини виявили в рафінованій пальмовій олії, яку можна зустріти в магазинах.

Тернопільські спеціалісти Держпродспоживслужби повідомили, що в пальмовій олії, що експортувалась з Німеччини до Польщі, звідки надіслано до України, виявили 3-монохлор - 1,2-пропандіол (3-MCPD).

«Головне управління Держпродспоживслужби в Тернопільській області доводить до відома про отримання інформаційного повідомлення системи RASFF від  04 березня 2021 року № 2021.0019-fup 20 стосовно виявлення 3-монохлор-1,2-пропандіол (3-MCPD) (5138 µg/kg – ppb) в рафінованій пальмовій олії, що експортувалась з Федеративної Республіки Німеччина (постачальник: Olenex Edible Oils GmbH, Brake) до Республіки Польща (виробник: Elstar Fats Sp. Z o.o., Stare Pole), звідки надіслано до України (отримувач: ТОВ «Терра Фуд», вул. Зеленогірська, 8, м. Київ, 03037)», йдеться у повідомленні служби.

Зазначимо, виявлені речовини - канцерогени і викликають онкологічні захворювання. Вони є найпоширенішиv членом хімічних харчових забруднень. Дані сполуки здійснюють генотоксичну дію на організм людини, а також негативно впливають на репродуктивну функцію у чоловіків.

Тернополян, які виявили таку олію на прилавках магазинів, просять негайно повідомити Головне управління Держпродспоживслужби в Тернопільській області про виявлення даного продукту в обігу (м. Тернопіль, вул. Микулинецька, 20, тел. (0352) 52-10-10).

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ