Читайте нас в соціальних мережах

На Тернопіллі в 2021-му відремонтують понад 200 км державних доріг (відео)

Середа, 03 березня 2021 17:47
В. о. начальника Служби автомобільних доріг в Тернопільській області Микола Довгошия розповів про плани на 2021 рік. Так, в області запланували відновити більше 200 км доріг державного значення.

«Тернопільщина знаходиться в лідерах фінансування і відновлення доріг. Тобто ми не обділені увагою, як це було в попередні роки. Постанова Кабміну передбачає виділення понад 1 мільярда коштів. Загалом цього річ буде відновлено понад 200 км доріг», — заявив Микола Довгошия.

У пріоритеті цього річ — дорога М30 Стрий—Ізварине. Це нова дорога міжнародного значення, на Тернопільщині вона збігається з існуючим шляхом М12, перетинає нашу область зі сторони Хмельницької області до межі з Івано-Франківською областю. Менша частина цієї дороги вже ремонтувалась у 2018 році.

« Це буде найдовша дорога в Україні (якщо включно з окупованими територіями, то це близько 1400 км). Ремонт відрізку з Тернополя до Івано-Франківської області , який запланували цього річ, відбуватиметься в декілька етапів. З Тернополя до Бережан буде поточний і середній ремонт доріг, а в Бережанах і далі — капітальний», — каже очільник САД в Тернопільській області і додає, що в Бережанах, зокрема, виникла проблема через старі комунікації, яким вже понад півстоліття, відтак там ускладнені роботи.

Щодо завершення розпочатих минулого року робіт, то цьогоріч деякі продовжуватимуть. Йдеться зокрема й  про трасу М19. Це найдовша дорога в нашій області. Перехідним об’єктом є і  дорога М18 — туристичний маршрут, ремонт буде продовжено і завершено у 2021-му році.  Інші дороги, які зазнають ремонту: ділянки Т2010, Р39, Т2002 (Смиківці-Гримайлів), Р26 (на Шумськ), а також Т0903 (від Сатанова до Гримайлова та Бучач-Товсте).

«Варто зазначити, що коли ми говоримо про ремонт доріг, то йдеться не лише про новий асфальт, але й про облаштування тротуарів, нанесення розмітки холодним пластиком, освітлення, бар’єрного огородження тощо», — наголошує Микола Довгошия.

Крім того, САД у Тернопільській області також облаштовуватиме майданчики для зупинки для великогабаритного транспорту та автомобілів.

«Принцип відбору доріг для проведення ремонтів має два критерії – маршрутний напрямок та найпроблемніші ділянки, на які є постійні скарги мешканців краю. Відштовхуючись від них ми складаємо план дій. А от кошти виділені на кожну ділянку дороги окремо і відрізняється фінансуванням в залежності від масштабів виконання робіт», — наголосив в. о. начальника Служби автомобільних доріг в Тернопільській області Микола Довгошия.

Детальніше - на відео від журналістів сайту "Тернополяни":

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ