Читайте нас в соціальних мережах

Медики розповіли, як тернополянам перевірити алергію на вакцину від коронавірусу

П'ятниця, 26 лютого 2021 16:04
У соцмережах точаться гострі дискусії стосовно ефективності та безпечності вакцини, що її доставили у різні регіони України. Приїхала перша партія, а це 16 тисяч доз вакцини від COVID-19 і на Тернопільщину. Чи має вона побічну реакцію?

 

За словами лікаря-епідеміолога Національної експертної групи з інфекційного контролю Катерини Сояк, перевірити чи має людина алергію на введену вакцину можна. Адже симптоми будуть помітні неозброєним оком.

“Підвищення температури після вакцинації, алергічна реакція — це цілком може бути, це побічні дії вакцинації легкого ступеня, які вважаються загальноприйнятою практикою. Виражена реакція може бути у тих, у кого алергія на білки, як правило, людина про це знає. Але можна зробити проби перед вакцинацією”, — розповіла лікар.

Позаяк, це аж ніяк не привід відмовитися від вакцини.

“Легке підвищення температури і місцева алергічна реакція може проявлятися від будь-яких вакцин і не є чимось небезпечним”, — додала Катерина Сояк.

Як вже повідомляв раніше сайт «Тернополяни», 24 лютого в Україні стартувала вакцинальна кампанія від COVID-19. На даний момент використовується так звана “оксфордська вакцина” — розробка Оксфордського університету і англо-шведської компанії AstraZeneca, вироблена в Індії. Станом на ранок 26 лютого надійшло 7 скарг на “побочки” від українців.

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ