Читайте нас в соціальних мережах

Вночі на Тернопільщину прибула перша партія вакцини від COVID-19

Четвер, 25 лютого 2021 10:05
Цієї ночі на Тернопільщину прибула вакцина від COVID-19 Oxford/AstraZeneca. Перша партія містить 16 тис. доз і призначена для імунізації 8 тис. жителів області.

Як повідомили у Тернопільській ОДА, на першому етапі заплановано вакцинувати медиків, які працюють у лікарнях із хворими на коронавірус.

Також імунізацію пройдуть працівники і мешканці інтернатів та інших спеціалізованих закладів, де доглядають за літніми людьми.

"Сьогодні до роботи приступає перша мобільна бригада з імунізації, яка пройшла кваліфіковане навчання у Києві. Загалом до роботи буде залучено 12 таких бригад. Разом з вакциною область отримала контейнери для утилізації розхідних матеріалів та спеціальні шприци", – інформують в пресслужбі ОДА.

Вакцину перемістили на склад, де вона зберігатиметься у холодильному обладнанні при температурі від 2 до 8°C.

Нагадаємо, що 23 лютого Україна отримала 500 тис. доз вакцини Oxford/AstraZeneca. Вона виробляється на потужностях Serum Institute (Індія), де має локальну назву Covishield. Протягом першого півріччя МОЗ планує закупити від 2,2 до 3,7 млн доз цієї вакцини. Загалом в Україні заплановано п’ять етапів вакцинації.

Докладніше про вакцинацію можна дізнатися на порталі vaccination.covid19.gov.ua.

вакцинааоо

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ