Читайте нас в соціальних мережах

Щонайменше шість пам'яток Тернопілля відремонтують за державні кошти в рамках "Великої реставрації"

Вівторок, 23 лютого 2021 16:19
Впродовж трьох наступних років в Україні планують відреставрувати близько 150 об’єктів культурної спадщини.  З них щонайменше шість —  на Тернопільщині.

 

“Цьогоріч ми почали програму „Велика реставрація“. Мова про відновлення українських замків, українських музеїв, наших театрів, інших перлин історичної та культурної спадщини. За три наступних роки буде відреставровано близько 150 таких об’єктів по всій Україні”, — розповів Президент України Володимир Зеленський під час виступу на Всеукраїнському Форумі “Україна 30. Інфраструктура”.

Завдяки «Великій реставрації» Тернопілля має всі шанси стати успішним туристичним регіоном. Раніше оглянути пам’ятки, які увійдуть до урядової програми, приїжджав міністр культури та інформаційної політики України Олександр Ткаченко. Разом із народними депутатами він ознайомився із пам’ятками у Тернополі, Теребовлянському, Бережанському, Підгаєцькому та Збаразькому районах.

Масштабна реконструкція запланована і в Катедральному соборі Непорочного Зачаття Пресвятої Богородиці. Це – одна із найпопулярніших пам’яток пізнього східноєвропейського Відродження. Її історія сягає вісімнадцятого століття. Реконструкція допоможе храму повернути автентичний вигляд. Ремонтні роботи мають розпочатися вже цього річ.

До слова, ще минулого року Міністерство культури та інформаційної політики України спільно з міжнародними експертами сформувало дорожню карту розвитку туризму, яка ляже в основу стратегії розвитку туризму та курортів.

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ