Читайте нас в соціальних мережах

Як сьогодні виглядає немовля, яке народилося з вагою 510 грам у Тернопільському перинатальному центрі (фото)

П'ятниця, 19 лютого 2021 15:15
У Тернопільському перинатальному центрі є особливе відділення інтенсивної терапії новонароджених.

Це місце, де лікарі боряться за життя діток, які народились передчасно і були врятовані любов’ю та завдяки професійним діям медиків.

Саме там, за словами очільника перинатального центру Віктора Овчарука, відбувається чудо. Завдяки цілодобовому догляду лікарів дітки демонструють неймовірну силу боротьби за своє життя.

«Запам’ятовуємо кожну крихітку, яка зростала на наших очах. Ми змогли доглянути дівчинку, що мала вагу 510 грам. Аня народилась на 23-24 тижні вагітності, а зараз вона вже ходить до школи і, навіть, не уявляє наскільки вона сильна, - зазначив Віктор Овчарук. – Кожен, хто не був у такій ситуації, не може навіть уявити, як це складно для батьків, коли твоя кровинка не може самостійно дихати та підключена до штучної вентиляції легень. Коли мама і тато чекають її дома, щоб читати казки, говорити з нею, співати колискові та бути постійно поруч. Наші лікарі та медсестри разом із батьками боряться за кожен набраний грам та за кожен самостійний подих. Ми щасливі, що причетні до такого дива».

 

dytya2.jpg

 dytya3.jpg

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ