Читайте нас в соціальних мережах

У Коропці на Тернопільщині «погрожують» оприлюднити списки тих, хто не дав грошей на церкву

Вівторок, 02 лютого 2021 17:33
На Тернопіллі мешканців селища Коропець обурили слова колишнього сільського голови, який в одній із спільнот у «добровільно-примусовій» формі закликав жителів громади здати гроші на церкву… Інакше — імена «злісних неплатників» дізнаються всі.

 

Допис, який викликав хвилю невдоволення, опублікував Іван Гнитка у групі «Коропець-ІНФО», що в соцмережі «Фейсбук». У ньому чоловік нагадав, що не кожен двір дав гроші на храм, на коляду і катедратик. І тим, хто «не виправиться», цього не забудуть та ще й публічно присоромлять.

«Шановні парафіяни церкви храму Святого Миколая. Ми вже відсвяткували різдвяні свята при гарній погоді, гарному здоров’ї… Слава Богу, зменшилась кількість захворювань на ковід-19. Але життя продовжується і мусить йти в своєму руслі. Не всюди ходили колядувати по вулицях нашого селища, з кожного двору повинні бути колядники і разом ходити від двору до двору… Тоді буде позитивний результат… Бюджет церкви складається з пожертв наших парафіян, але не всі це розуміють і не приймають участі в формуванні церковного бюджету. Не всі дали на церкву, коляду, катедратик по 40 грн. з кожного двору (це центр Коропця, Надвода, Вагнірівка, Світле, Стігла.

церковний комітет..бюджетний комітет церкви просить парафіян, хто не здав вищевказану жертв, .в найближчий час пожертвувати. На стадії будівництва дзвіниця, є й інші витрати на життя церкви. Просимо не зволікати... Багато парафіян не здали помісячний збір (20 грн. з двору), тож просимо здавати і цю пожертву. В церкві є всі списки хто і скільки пожертвував на потреби церкви… Злісних неплатників ми будемо поіменно згадувати

Христос Рождається! Славімо Його!», — написав у спільноті Іван Гнитка, чим неабияк розлютив мешканців Коропця.

У коментарях люди дивуються нахабності та подібним заявам щодо «злісних неплатників», мовляв, пожертви на те і називаються пожертвами, що вони добровільні. Натомість, жителів громади залякують тим, що все селище знатиме імена «боржників»… І це в той час, коли увесь світ опинився у економічній кризі через пандемію і багатьом, особливо сільським жителям, доводиться буквально виживати, місяцями сидячи без роботи.

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ