Читайте нас в соціальних мережах

Юнак з Шумщини демонструє свої запаморочливі трюки на круїзних лайнерах по всьому світу

Середа, 13 січня 2021 13:45
Уродженець села Боложівка Шумського району Іван Корнійчук став відомим артистом цирку. Він випускник однієї із найпрестижніших у світі Київської муніципальної академії естрадно-циркового мистецтва. Зараз працює на круїзних лайнерах – за короткий час відвідав майже половину земної кулі.

З дитинства Іван бував на виступах у свого хрещеного батька, той виступав артистом цирку-шапіто. Саме тут хлопець здобув перший досвід підставного артиста, звикав до сцени, бачив позалаштункове життя, пише "Шумськ Інфо".

– У 14 років я залишив Боложівку та поїхав у столицю. Вступив у Київську муніципальну академію естрадного та циркового мистецтва. Три роки навчався там тонкощам непростого ремесла, згодом ще два – бакалаврату. Освоював такий цирковий фах як еквілібристика та жонглювання. Це вміння утримувати рівновагу при будь-якому нестійкому положенні, при цьому, почергово перекидаючи з руки у руку три і більше предмети. Наприклад, стояти на дошці, під якою розміщені один під одним перпендикулярно кілька циліндричних предметів (наприклад, котушки), – розповідає Іван.

Хлопець не зупинився у своєму творчому зростанні як артист цирку. Зараз додатково займається повітряною гімнастикою. Напевно, цьому посприяло недавнє одруження. Його кохана дружина Вікторія – акробатка цирку.

IMG 0451 700x467

Зараз, під час карантинних обмежень, непроста ситуація з виступами та гастролями. Доводиться лишень підтримувати спортивну форму.

Останні три роки уродженець Боложівки працював на морському судні, яке здійснювало круїзи під норвезьким прапором по Балтиці, Північному морю, через Атлантику до узбережжя Південної та Північної Америки.

Можете собі уявити – практично кожен день нова країна. Контракт розрахований на пів року, тоді можна перепочити або працювати далі.

У ретельно підготовленому шоу брали участь артисти з різних країн світу, чимало з них – з України.
За свою кар’єру побував у Фінляндії, Естонії, Німеччині, Мексиці, США (Майямі, Новий Орлеан). Іван навіть дещо затрудняється все перерахувати – такий великий список побаченого.

фото 25.06.2019 21 38 59 700x468

Артист каже, що цирк наразі повільно розвивається. і заробітки в ньому неспівмірні з естрадою. Важко конкурувати із співаками у популярності.

Нещодавно Іван з дружиною підготували нову захопливу повітряну програму, яка називається «Глибока вода» – «Deep water». Коли люди дивляться цей номер, кожен сам обирає для себе певні асоціації. Будь-який виступ на висоті – ризикований. Тим більше, вони з дружиною працюють без страховки. Тому у цирку, як і у багатьох видах спорту, важко обійтися без травм.

Коли є можливість, то відвідує батьків у Боложівці. Тут його особливо чекає маленька сестричка. А далі – знову дивовижний цирковий світ, у якому завжди панує радість та веселий настрій.

IMG 1065 700x700

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ