Читайте нас в соціальних мережах

Тернополяни можуть відвідати онлайн-ресторан зі стравами, які їли під час Голодомору

Субота, 28 листопада 2020 12:30
До Дня пам'яті жертв Голодомору студенти Української академії лідерства запустили онлайн-ресторан пам'яті зі стравами з продуктів, які українці споживали під час Голодомору 1932-33 років

У "меню" - трав'яники, випечені з натертої трави, затеруха з кори дерев, паляниці з картопляних відходів, хлібці з запеченої соломи, коржик із кори дубу, коріння очерету та лободи тощо, пише «Еспресо». З проєктом можна ознайомитися за посиланням.

Під описом кожної страви - кнопка "Дізнатися ціну". Натиснувши її, можна прочитати історії про виживання людей в умовах Голодомору за допомогою рослин, які були доступними.

"Ціна цієї страви - життя тисячів людей, яким дивом вдалося приберегти жменю зерна. Часто його виколупували просто з нір гризунів, бо за кілька колосків з поля могли розстріляти. Українці повставали проти такого знущання", - йдеться в описі ціни паляничок із картоплиних відходів.

Крім того, на сайті проєкту можна подивитися відео з історіями свідків тих подій, яким вдалося вижити.

Онлайн-ресторан є продовженням проєкту Uncounted since 1932 (Непораховані з 1932 року) - у попередні 3 роки студенти організовували вуличні поп-ап ресторани зі стравами часів Голодомору у 7 містах країни, а також в Ізраїлі та Бельгії. Проєкт має на меті поширення знань про Голодомор як геноцид українців.

128240376 286343742820541 2283781850739764797 n

128258185 2720839978166956 1171348361461884026 n

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ