Читайте нас в соціальних мережах

7-місячна дівчинка, якій шукали донора, померла в реанімації Тернополя від рідкісної хвороби

П'ятниця, 16 січня 2015 14:22
Близько 23 години вечора 15 січня обірвалось життя Катрусі Яковенко. Семимісячній дівчинці потрібно було термінове переливання крові через вкрай важку і нетипову хворобу.

Грудне немовля поступило разом із матір'ю в реанімаційне відділення гематологічного відділення дитячої міської лікарні, що на вулиці Клінічна, 1А. Лікарі відразу діагностували в дівчинки Хворобу Верльгофа (Тромбоцитопенічна пурпура ідіопатична або набута) – група захворювань, що характеризується зниженням числа тромбоцитів у крові та підвищеною кровоточивістю.

Друзі родини Яковенко та знайомі через соцмережі просили відгукнутися донора із другою позитивною групою крові віком до 40 років. Медики наголошували, що потрібно хоча би 500 грамів крові. Втім, генетичне захворювання виявилося сильнішим за бажання тернополян допомогти. Вчора ввечері Катрусі не стало.

Активісти, які поширювали інформацію в мережі Інтернет, дякують усім, хто відгукнувся на проблему та, попри все, закликають й далі підтримувати потребуючих та не забувати про добро, молитву та милосердя, які так потрібні сьогодні важкохворим.

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ