Читайте нас в соціальних мережах

За місяць на Тернопільщині 149 водіїв сіли за кермо напідпитку

Вівторок, 10 листопада 2020 10:07
Минулого місяця співробітники поліції оформили 5363 адміністративних матеріалів в сфері безпеки дорожнього руху.

Серед найпоширеніших порушень: перевищення водіями швидкості, керування транспортними засобами без документів та напідпитку, нехтування водіями правилами зупинки та стоянки, недотримання правил дорожнього руху пішоходами та велосипедистами.

У жовтні на дорогах Тернопільщини трапилося 232 дорожньо-транспортних пригод. З них 53 – з потерпілими, в яких 4 людей загинули та 62 отримали травми. Двадцять сім аварій вчинили водії, які сіли за кермо напідпитку. В результаті цих автопригод шестеро людей зазнали травм.

Вісімнадцять аварій трапилося за участю пішоходів, п’ять з велосипедистами. У цих ДТП троє людей загинули, вісімнадцять отримали травми.

Серед причин ДТП: перевищення безпечної швидкості, порушення правил маневрування та виїзд на смугу зустрічного руху.

Поліцейські виявили 149 водіїв, які сіли за кермо у нетверезому стані. За вчинення відповідного правопорушення залишається адміністративна відповідальність (ст. 130 КУпАП), за яку передбачено позбавлення водійського посвідчення на рік і штраф 10,2 тис. грн, а за повторне вчинення цього порушення протягом року – доведеться сплатити суму вдвічі більшу.

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ