Читайте нас в соціальних мережах

Ресторани працюватимуть, потяги зупинятимуться: на Тернопільщині послабили вимоги карантину для «червоних зон» (відео)

П'ятниця, 23 жовтня 2020 16:30
Сьогодні стало відомо, до яких карантинних зон увійшли території Тернопільської області. Нове зонування діятиме з понеділка, 26 жовтня.

На ранковому засіданні Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, де визначали нове карантинне зонування, був присутній міський голова Тернополя Сергій Надал. Він подав свої пропозиції щодо діяльності на території області для «червоних» зон.

Відтак, було вирішено дозволити зупинку потягів для посадки і висадки пасажирів. Також дозволено роботу закладів харчування до 20:00. Кафе та ресторани зможуть самостійно визначати годину, до котрої працюватимуть, але не пізніше 20:00. Дозволили роботу кінотеатрів при умові 50% наповненості з дотриманням карантинних норм.

Зазначимо, через високий рівень захворюваності на коронавірус серед жителів області, епідситуація на Тернопільщині залишається неблагополучною. Відтак, до «червоної» зони віднесли:

Тернопіль, Бережани, Кременець, Чортків, Борщівський район, Заліщицький район, Козівський район, Монастириський, Підволочиський, Підгаєцький, Тернопільський.

В помаранчевій зоні опинилися такі райони: Бережанський, Бучацький, Гусятинський, Збаразький, Зборівський, Кременецький, Лановецький, Шумський, Теребовлянський, Чортківський.

Сьогодні ситуацію обговорили на обласному засіданні комісії ТЕБ та НС. Там жителів області закликали йти на місцеві вибори, які відбудуться у цю неділю, лише в масках. Також просять дотримуватися усіх карантинних вимог і не створювати скупчення людей. Також це контролюватимуть працівники поліції та Держпродспоживслужби.

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ