Читайте нас в соціальних мережах

В Тернопільській ОДА прокоментували, чи підуть навчальні заклади на місячні канікули

Понеділок, 12 жовтня 2020 18:10
Начальниця управління освіти і науки Тернопільської облдержадміністрації Ольга Хома розповіла про пропозиції МОН щодо діяльності навчальних закладів з 15 жовтня до 15 листопада.

Зокрема¸ усім навчальним закладам загальної середньої освіти рекомендують з 15 жовтня на 1 місяць перейти на дистанційну форму навчання.

«Це пов’язано з епідситуацією. Хочу зазначити, що в нашій області ми щодня фіксуємо кількість учнів та педагогічних працівників, які захворіли на СOVID-19. Ця цифра є досить високою. Тільки за вихідні у нас захворіло майже 30 учнів та 22 педпрацівників», - розповідає Ольга Хома.  

Рекомендації перейти на дистанційну форму навчання також надали і закладам професійної освіти та ВНЗ І-ІV рівнів акредитації.

«Разом з тим, МОН просить, щоб учасники освітнього процесу були виселені з гуртожитків. Також рекомендують компенсувати гроші за проживання  у гуртожитках за цей період. Я думаю. ці заходи дадуть можливість скорочення захворювання серед учасників освітнього процесу», - додає начальниця управління управління освіти і науки ТОДА.

Міністерство освіти лише надає рекомендації для навчальних закладів. Так, як у них автономія, то кожен заклад приймає рішення самостійно на засіданнях педагогічної ради. Якщо говорити про ВНЗ на території Тернопільської області, то наразі майже всі перейшли на дистанційну форму навчання.

Додати коментар