Читайте нас в соціальних мережах

Громади у Тернопільській області не залежатимуть від районів

П'ятниця, 18 вересня 2020 12:05
Сільські, селищні, міські бюджети більше не залежатимуть від району. Відповідний законопроєкт в цілому прийняли у Верховній Раді України.

Розпорядженням Кабінету Міністрів затверджений перспективний план формування територій громад Тернопільської області за яким визначено 55 адміністративних центрів та затверджено території відповідних громад. Без змін залишаться 11 існуючих утворених громад. Також розширяться уже створені 34 громади.

Зокрема, громади перейдуть на прямі міжбюджетні відносини з державним бюджетом. Про це йдеться у проєкті закону «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо приведення у відповідність положень бюджетного законодавства у зв’язку із завершенням адміністративно-територіальної реформи» № 3614. За це проголосували 287 народних депутатів.

«Виходячи із законопроекту, доходи і видатки між бюджетами районів та територіальних громад розмежують. Районні бюджети пропонується виключити із системи горизонтального вирівнювання. Тобто районні бюджети не отримуватимуть базову дотацію і не будуть на прямих міжбюджетних відносинах з державним бюджетом», - зазначили у Тернопільській ОДА.

Верховна Рада України прийняла постанову, за якою на території області утворюється 3 райони – Тернопільський, Кременецький та Чортківський.

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ