Читайте нас в соціальних мережах

Свиноферма власника «Микулинецького бровара» Степана Трояна травить смородом жителів селища (відео)

Середа, 19 серпня 2020 17:33
Жителі смт Микулинці Теребовлянського району змушені жити у смороді через свиноферму місцевого олігарха Степана Трояна.

Нестерпний запах поширюється по всьому селищі, але найбільше дошкуляє людям, будинки яких знаходяться поруч з фермою ТДВ «Микулинецьке».

Жителі села кажуть, що навіть зверталися до Офісу Президента, однак результату поки що це не дало – вони та їхні діти і далі змушені дихати токсичним повітрям, яке доноситься зі свинарника.

«Наскільки мені відомо, вони мали дозвіл тримати у свинарнику 100 голів. Зараз тут з’явився новий власник, який значно наростив це поголів’я. Скільки там тварин мені не відомо, але цей їдкий та задушливий запах – це аміак у великий концентрації, який шкодить здоровю людини», – розповідає житель Микулинців Сергій Матлага.

Мешканці п’ятиповерхівки, яка знаходиться поруч із фермою Степана Трояна, кажуть, що ввечері мусять закривати всі двері та вікна, аби хоч якось врятуватися від смороду.

«Дуже неприємний запах тут майже кожного вечора, особливо, коли спекотно. Приходиш з роботи, хочеш провітрити кімнату, але зробити цього не можеш, бо запах одразу йде по всій квартирі», говорить мешканець п’ятиповерхового будинку.

Жителі Микулинців кажуть, що такі свинарники мають знаходитися поза межами населеного пункту, а не поруч з будинками людей та мають надію, що місцевий олігарх Степан Троян їх таки почує та перестане травити їх селище.

До слова, це не єдиний екологічний злочин, у якому звинувачують власника «Микулинецького бровара». Пивзавод Степана Трояна  щодня зливає у річку Серет 500 тонн нечистот. І так – уже більше 20-ти років.

1

Коментарі  

-8 #1 Юрій 20.08.2020, 17:48
В вас Матлага підробляє кориспондентом? ?? Вже третій сюжет з ним. Але окуляри таки скинув...
Скарга

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ