Читайте нас в соціальних мережах

Вирок у справі Віталія Ващенка – оскаржили: для вбивць активіста вимагатимуть довічного ув'язнення

Вівторок, 28 липня 2020 20:15
Прокуратура Тернопільської області подала апеляційну скаргу на вирок Тернопільського міськрайонного суду по вправі вбивства кременецького активіста Віталія Ващенка.

"Прокурор просив у суді про довічне позбавлення волі, а суд призначив покарання 4 обвинуваченим від 8,6 до 14 років позбавлення волі, прокуратура оскаржила вирок в апеляційній інстанції", – повідомляє пресслужба прокуратури.

Нагадаємо, у травні 2016 року, 4 осіб кілька днів стежили за потерпілим та його місцем проживання, а увечері 26 травня здійснили напад на чоловіка.

Зловмисники завдали активісту численних ударів палицями по тілу, після чого втекли з місця події. Від отриманих травм чоловік помер у лікарні 27 травня 2016 рокуВирок по цій справі оголосили у Тернопільському міськрайонному суді сьогодні 3 липня.

На лаві підсудних знаходилися: підозрюваний в організації злочину Олександр Закутній, два виконавці – Максим Кондратенко та Олексій Цимбалюк, а також посібник – Станіслав Бабенко. Згідно з вироком суду, Кондратенку дали 14 років тюрми, Цимбалюку – 13 років, Бабенку – 8, а Закутнію – 10.

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ