Читайте нас в соціальних мережах

Чиновники розповіли чи підуть цього року тернопільські діти у школи (відео)

Четвер, 23 липня 2020 09:30
Сьогодні усіх батьків хвилює питання - "Чи буде цього року дистанційне навчання?" і "Коли все ж таки діти підуть у школи?".

Ольга Хома, начальник управління освіти ТОДА пояснила коли ж розпочнеться навчальний рік для школярів Тернопільщини і яким він буде. 

"Навчальний рік для більшості учнів розпочнеться традиційно - 1 вересня. Міністерство освіти та науки спільно з МОЗ здійснює моніторинг епідеміологічної ситуації у кожному регіоні та розробляє можливі сценарії. Найближчим часом будуть впроваджені відповідні алгоритми, про що МОН надасть докладні роз'яснення. Йдеться про те, що навчальний рік в Україні розпочнеться відповідно до одного з трьох сценаріїв. Рішення приматиме регіональна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, залежно від особливостей епідеміологічної ситуації в області:  варіант перший – низький рівень захворюваності, відвідування закладів освіти дозволено у звичайному режимі;  варіант другий – високий рівень захворюваності, освітній процес забезпечується дистанційно;  варіант третій – середній рівень захворюваності, освітній процес забезпечується як дистанційно, так і в закладах освіти з дотриманням правил дистанціювання та гігієни, - відзначила Ольга Хома". 

 

Як відбуватиметься навчання з 1 вересня?

❗️Навчальний рік для більшості учнів розпочнеться традиційно - 1 вересня. Міністерство освіти та науки спільно з МОЗ здійснює моніторинг епідеміологічної ситуації у кожному регіоні та розробляє можливі сценарії. Найближчим часом будуть впроваджені відповідні алгоритми, про що МОН надасть докладні роз'яснення. Йдеться про те, що навчальний рік в Україні розпочнеться відповідно до одного з трьох сценаріїв. Рішення приматиме регіональна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, залежно від особливостей епідеміологічної ситуації в області: ? варіант перший – низький рівень захворюваності, відвідування закладів освіти дозволено у звичайному режимі; ? варіант другий – високий рівень захворюваності, освітній процес забезпечується дистанційно; ? варіант третій – середній рівень захворюваності, освітній процес забезпечується як дистанційно, так і в закладах освіти з дотриманням правил дистанціювання та гігієни. ✅ Слідкуйте за нашими новинами на інших майданчиках: #Сайт - http://www.oda.te.gov.ua/ #Телеграм - https://t.me/ternopil_ODA #Іnstagram - https://cutt.ly/sp9Gp7Q Голова Тернопільської ОДА Володимир Труш

Опубліковано Тернопільська обласна державна адміністрація Середа, 22 липня 2020 р.

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ