Читайте нас в соціальних мережах

"Краще перехворіти коронавірусом літом, ніж восени", - наголосив тернопільський епідеміолог (фото, відео)

Вівторок, 30 червня 2020 14:30
Володимир Паничев, епідеміолог з Тернопільщини озвучив інформацію, що на сьогодні карантинні заходи в області не потрібно ні послаблювати, ні посилювати. 

"Щодо карантинних обмежень, то я думаю на сьогодні їх достатньо - не потрібно ні посилювати, ні послаблювати, головне контролювати дотримання вимог, - наголосив Володимир Паничев. - Єдине, що нам зараз потрібно думати про осінньо-зимовий етап коронавірусу. На сьогодні ми перебуваємо у весняно-літньому етапі захворювання. І на мою думку, простіше та легше перехворіти коронавірусом літом, ніж восени, коли прийде сезонний грип та ГРВІ. Зрозуміло, що до осені в Україні вакцини від коронавірусу не буде. І нас врятує тільки колективний імунітет. А колективний імунітет, це коли більша частина мешканців перехворіє на коронавірус. А оскільки зараз літо, то перенести коронавірус можна у легкій та безсимптомній формі. Нам треба придивитися до досвіду боротьби європейський країн, зокрема переймати "шведський" чи інший варіант". 

Крім того, епідеміолог наголосив, що ситуацію в Тернополі та області вдалося проконтролювати, оскільки було вчасно введені карантинні обмеження. 

"Завдяки карантину та обмеженням нам вдалося уникнути надмірного навантаження на госпітальну систему області, а це головне, - розповів Володимир Паничев. - А сьогодні нам потрібно готуватися до хвилі коронавірусу - восени - зимою". 

 

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ