Читайте нас в соціальних мережах

Тернопільську область не включили у перелік регіонів, які отримають кошти на ліквідацію наслідків паводку

П'ятниця, 26 червня 2020 17:15
Із 700 мільйонів гривень, що виділяє Уряд на боротьбу з наслідками паводку, Тернопільщина не отримає нічого? Або це прикра помилка, або керівництво країни не вбачає за доцільне допомагати нашій області, де на півдні велика вода наробила немало шкоди.

 

Так, найбільше на Тернопіллі від підняття рівня води у Дністрі та, як наслідок, підтоплень, постраждали Монастириський та Заліщицький район. Як вже повідомляв раніше сайт «Тернополяни», там стихія затопила поля, домогосподарства та підтопила будинки, в окремих селах довелось терміново відселювати людей, адже вода постійно прибувала.

Втім, схоже, в Кабінеті Міністрів України цього не знають. Адже Тернопільську область просто не включили у перелік регіонів, які  отримають кошти на ліквідацію наслідків паводку.

Так, на сайті "Урядовий портал" зазначають, що із резервного фонду державного бюджету отримає Івано-Франківська, Чернівецька, Закарпатська, і Львівська області.

"Зокрема, передбачається виділення 480 млн грн для потреб Івано-Франківської області, яка постраждала від повеней найбільше. Чернівецька та Закарпатська області отримають по 30 млн грн, Львівська – 10 млн грн. Також кошти на відновлювальні роботи отримають: Державне агентство водних ресурсів України у сумі 92 млн грн, Державне агентство лісових ресурсів – 30 млн грн, а також установи, що проводять рятувальні роботи: Державна служба з надзвичайних ситуацій, Національна гвардія України та Національна поліція України", - йдеться на сайті Уряду.

...І жодного слова про Тернопільщину, де розраховували на гроші «зверху», адже декілька днів тут вирувала найбільша за останні 20 років повінь.

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ