Читайте нас в соціальних мережах

Монастириський та Бучацький райони хочуть об'єднатися

Вівторок, 23 червня 2020 16:30
На Тернопільщині почалися баталії щодо поділу області на райони. Знову обговорюють версію не з трьома, а з шістьма районами.

"Місяць назад ми спільно із головою Монастирської районної ради мали зустріч з головою Тернопільської ОДА Трушем Володимиром Любомировичем про необхідність збереження Бучацького району. На зустрічі також були присутні голови Зборівської, Козівської, Підгаєцької районних рад, які не погоджувалися із пропозиціями Тернопільської ОДА щодо адміністративно-територіальної реформи у Тернопільській області.Своє бачення ми обгрунтовували рішеннями Бучацької та Монастирської районних рад про добровільне об'єднання в один район. Крім того, депутати районної ради неодноразово зверталися і в Кабінет Міністрів, і до депутатів Верховної ради, і в Тернопільську ОДА по цьому питанню. В минулому Бучач та Монастириськ входили до складу одного повіту. Два райони пов'язані економічно та географічно. Вчора заступником голови Тернопільської ОДА Валовим О. В. було запропоновано новий варіант поділу на шість районів. Я вважаю, що цей варіант є найкращим. Відстоюємо свій район, - пише Віталій Фреяк, голова Бучацької районної ради".

 

Нагадаємо, тернополяни вже неодноразово писали про епопею з кількістю районів на території Тернопільської області. 

Епопея з кількістю районів на території Тернопільщини досі триває. 

Так, нещодавно була інформація, що Кабмін затвердив попередньо поділ Тернопільської області на три райони - Тернопільський Кременецький та Чортківський. 

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ