Читайте нас в соціальних мережах

На Тернопільщині представили нову екологічну туристичну стежку (фото)

П'ятниця, 12 червня 2020 10:29
У Національному природньому парку "Дністровський каньйон", вчора, 11 червня представили нову туристичну екологічну стежку. Її розробили в рамках проєкту "Подорожуй безпечно" до 10-річчя заснування парку.

Маршрут промаркований, є контрольні точки безпеки, облаштовані місця для відпочинку. Про це повідомив начальник обласного управління туризму Ростислав Яцків.

"Цього року НПП "Дністровський каньйон у вересні виповнюється 10 років, ми мали б провести святкування, та через коронавірус все буде онлайн, - розповів Миронюк Степан, в.о. директора НПП Дністровський каньйон". - Та ми щодня працюємо у заповіднику - облаштовуємо територію, збираємо сміття, влаштовуємо інформаційні таблички, маркування. Ось нещодавно вандали понищили інформаційний стенд, потрібно його замовити та виготовити. На територію заповідника є розроблено перший туристичний екологічний маршрут. Це наше надбання, ми йим живео, гордимося та запрошуємо на відпочинок як тільки знімуть остаточно карантинні обмеження". 

Так рятувальниками спільно з чиновниками розроблено ознакування екологічної стежки «Джуринський каньйон» у Заліщицькому районі.

До слова, лише протягом минулого року локацію відвідало понад 3 000 туристів. Дана місцевість покрита лісами. Це підвищує ризик виникнення ситуацій, коли туристи втрачають орієнтування на маршруті, або ж травмуються і не можуть пояснити рятувальникам про їх місцезнаходження.

У зв’язку з цим вперше в області реалізовано проект, який передбачає не лише ознакування маршруту, але і встановлення інформаційних стендів (на них заплановано зазначити правила безпеки для туристів), маркування стежки і встановлення точок порятунку.

Нагадаємо, що точки порятунку – це таблички-ідентифікатори, які дозволяють максимально швидко визначити місцезнаходження особи. Людина лише телефонує на номер «101» та повідомляє номер точки. біля якої вона знаходиться.

Такі ідентифікатори встановляться вздовж локації, а також у суміжному лісовому масиві. Це забезпечить швидке надання допомоги людям, які заблукали або потрапили в екстрену ситуацію.

Також розроблять картографічну схему, на якій буде зазначено GPS – координати кожної точки.
Такий проект у подальшому буде реалізований і на інших туристичних маршрутах області.

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ