Читайте нас в соціальних мережах

Стало відомо, як в умовах карантину тернопільські призовники проходитимуть медогляд

Вівторок, 09 червня 2020 14:12
Через пандемію коронавірусу перенесли дату призову на строкову військову службу. Також цього року дещо зміняться умови проходження медогляду. Він відбудеться з дотримання усіх протиепідемічних заходів.

Комісія при Тернопільській ОДА щодо боротьби з пандемією надала дозвіл на проведення медоглядів призовників з дотриманням медичних протоколів. Згідно них, усі призовники мають бути в масках, в приміщеннях, де здійснюватимуть медогляд мають бути антисептичні засоби, а також кожні дві години кімнати оброблятимуть антисептиками.

Військово-лікарські комісії по всій області вже розпочали роботу. Про це повідомив сьогодні на брифінгу  заступник голови позаштатної лікарської комісії Тернопільського обласного військкомату Василь Зарівний.

«Всіх призовників огляне хірург, терапевт, невропатолог, психіатр, офтальмолог, отоларинголог та стоматолог. В разі необхідності залучаються лікарі іншого спрямування. Також у призовників відберуть проби на аналіз крові, сечі, зроблять рентген грудної клітки», - розповів Василь Зарівний.

Через поширення коронавірусу медогляди проводитимуться з дотриманням карантинних заходів. З метою недопущення вірусу в ЗСУ, усім призовникам проводитимуть тестування відібраного біоматеріалу методом ІФА на наявність імуноглобуліну М, який покаже, чи хворіє людина коронавірусом.

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ