Читайте нас в соціальних мережах

В містечку на Тернопільщині люди платять за воду, а в кранах її немає

Понеділок, 08 червня 2020 12:15
В Скалі-Подільській, що на Борщівщині місцеві жителі створили електронну петицію про забезпечення мешканців містечка безперебійним водопостачанням. Уже кілька років люди отримують воду з перебоями, а за послугу платять згідно встановлених тарифів.

Багаторічна проблема з водопостачанням під час пандемії почала становити небезпеку для життя і здоров’я жителів Скали-Подільської, адже люди не можуть повноцінно дотримуватися правил особистої гігієни.

Проблеми з водою почалися після демонтажу водонапірної вежі. Постійні поломки і перепади тиску залишають без води сотні людей.

«В деяких будинках містечка вода є декілька годин за добу, та й то в ночі. Для забезпечення елементарних потреб, жителі змушені самостійно приносити воду з джерела, відстань до якого 2 км. І не зважаючи на це люди сплачують за водопостачання згідно встановлених тарифів. Згідно Закону України "Про питну воду та питне водопостачання", припинення постачання води є неможливим,  навіть при наявності заборгованості. Враховуючи усе вищезазначене, вимагаємо негайно відновити законне право мешканців на забезпечення питною водою шляхом довозу в місця, де мережа водопостачання вийшла з ладу. Довіз здійснювати до відновлення повноцінного водопостачання. Разом з тим вимагаємо провести капітальний ремонт водогону до кінця поточного року, а також для контролю над процесом виконання робіт створити робочу групу з місцевих депутатів, які будуть слідкувати за виконанням даних будівельних робіт», - йдеться у петиції.

Петицію подали 2 червня і за цей час вона набрала понад 30% голосів. Щоб проблему розглянули у селищній раді, петиція я має набрати 200 голосів. До кінця збору залишилося 84 дні.

Місцеві жителі просять усіх бути активними і голосувати, адже лише так можна вирішити проблему з водопостачанням у містечку.

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ