Читайте нас в соціальних мережах

Тернопілля: мешканці Зборівщини кажуть, що не допустять того, аби їхній район «розкроїли» на три шматки

Вівторок, 02 червня 2020 17:33
Жителі Зборівщини на Тернопіллі згуртувалися та обіцяють не дати «розірвати на шматки» їхній район. Люди проти примусової децентралізації, адже проти того, аби стати «провінцією Бережанщини».

 Нагадаємо, зовсім скоро Зборівщину можуть розкроїти на три частини: Залозецька ОТГ — у підпорядкування до Кременця, Зборівська та Озернянська ОТГ — до Бережан,а а села Зборівського району, які приєднанні до Тернопільської МТГ, — до району з центром в Тернополі.

Такий «сценарій» не влаштовує жителів району, які погрожують пікетами та акціями в разі, якщо їх не почують. Тож небайдужих просять вже завтра, 3 червня, прийти на центральну площу Зборова та відстояти інтереси району.

«Днями у залі районної ради відбулись збори небайдужих громадян району. Усі вони схвильовані ситуацією із можливими приєднанням Зборівщини до Бережанського району. Це, на їх думку, перетворить Зборівщину на провінцію Бережанщини.

Слід зазначити, що це не лише позиція активістів і влади, а й громадськості. В опитуваннях, що проводились останні місяці, усі одноголосно проти такого рішення, адже не розуміють логіки подібного приєднання. Зборівщина хоче до Тернопільського району. Адже це зручніше для самих людей, перш за усе - це дорога і можливість доїзду.

Після двохгодинного обговорення прийнято рішення провести широкі збори 3 червня (середа), де зможуть висловити свою позицію більша кількість людей. Вони відбудуться о 13:00, на площі біля Т. Шевченка. До середи в. о старост сіл району збиратимуть підписи у своїх селах. На збори буде запрошено керівництво району, області, народного депутата, ЗМІ, та усіх, кому не є байдужою доля району. У разі ігнорування позиції людей , активісти розглядають можливість пікетів та акцій»,— йдеться у дописі спільноти «Зборів — громада моєї мрії» у соцмережі «Фейсбук».

Детальніше про те, як розвиватимуться ці події - читайте згодом на нашому сайті.

102679838_1164775127200169_5358019251342934016_o.jpg

Коментарі  

0 #1 Сергій 03.06.2020, 07:12
Я проти приєднання Зборівщини до Бережанського району
Скарга

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ